Surdejsvafler

Her får du opskriften på de lækreste vafler lavet på surdej. Vaflerne indeholder masser af gode sager f.eks. æg, kefir, havregryn som alt sammen er med til at sikre et dejligt og mættende måltid. Derudover smager de også fantastisk med noter af vanilje og kardemomme. Dem her må du prøve!

Vaflerne er designet til at blive lavet på overskudssurdej. Overskudssurdej er som navnet antyder, den mængde surdej du har til overs når du fodrer og bager med surdej. Man kan godt holde overskuddet på et minimum, men det er alligevel svært at undgå helt at skulle kassere noget. Derfor er det godt at have en række opskrifter specifikt til overskudssurdej ved hånden. På denne måde får du mulighed for at undgå at smide god surdej væk, og samtidig kan man udnytte de sundhedsmæssige egenskaber i andre opskrifter. Win-win!

Idéen med at tilsætte denne overskudssurdej til vaflerne er…

  1. undgå at smide surdej i skraldespanden
  2. udnytte de gode egenskaber ved surdej – fermenteringsprocessen – som gør næringsstofferne nemmere at optage, og gør det færdige produkt blidere ved fordøjelsen.

Jeg plejer at blande dejen sammen, og herefter stille dejen i køleskab til at fermentere. Minimum et par timer, men gerne natten over. Resultatet er en luftig vaffel som smager skønt.

Surdejsvafler

Lækre og sprøde vafler baseret på overskudssurdej, med en skøn smag af vanilje og kardemomme. Vaflerne er dejligt mættende og kan fint spises til morgenmad med fx skyr og friske bær.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Dessert, Morgenmad, Snack
Antal 8 stk

Ingredienser
  

  • 100 gram surdej (boblende eller overskud)
  • 3 æg
  • 60 gram sukker
  • 60 gram havregryn
  • 200 gram mel
  • 100 gram smeltet kokosolie/smør
  • 2 dl kefir (alternativt yoghurt naturel/A38)
  • 1 dl mælk
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids kardemomme
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du
 

  • Tilsæt surdej, æg og sukker til en skål og pisk det sammen.
  • Tilsæt havregryn, mel, vanilje, kardemomme, salt og kefir. Pisk det sammen.
  • Tilsæt smeltet smør og mælk, og pisk en sidste gang.
  • Dæk skålen til med et låg, og stil dejen i køleskabet til du skal bruge den. Prøv min. at give dejen et par timer hviletid hvis muligt.
  • Herefter steges vaflerne sprøde i et vaffeljern smurt med lidt smør.

Noter

  • Tilføjelse: der kan også tilsættes 1 most banan til opskriften
  • Vaflerne er testet både til almindelige vafler og belgiske – begge dele fungerer strålende!
  • Tried this recipe?Let us know how it was!

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Relateret

    Velkommen!

    Jeg hedder Sophie, og jeg elsker at dele glæden ved at bage simpelt og lækkert surdejsbrød helt fra bunden. Her på Mad med Frihed finder du opskrifter, tips og værktøjer, der gør det nemt og overskueligt at bage med surdej – uanset om du er nybegynder eller har bagt i årevis.
    Ud over surdejsbrød og andet bagværk deler jeg også opskrifter på nemme hverdagsretter, snacks, kager og meget mere.

    KOMMER SNART: NY E-BOG

    Hent din GRATIS guide til surdej!

    Download din gratis guide til surdej

    *Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.