Her får du opskriften på de lækreste vafler lavet på surdej. Vaflerne indeholder masser af gode sager f.eks. æg, kefir, havregryn som alt sammen er med til at sikre et dejligt og mættende måltid. Derudover smager de også fantastisk med noter af vanilje og kardemomme. Dem her må du prøve!
Vaflerne er designet til at blive lavet på overskudssurdej. Overskudssurdej er som navnet antyder, den mængde surdej du har til overs når du fodrer og bager med surdej. Man kan godt holde overskuddet på et minimum, men det er alligevel svært at undgå helt at skulle kassere noget. Derfor er det godt at have en række opskrifter specifikt til overskudssurdej ved hånden. På denne måde får du mulighed for at undgå at smide god surdej væk, og samtidig kan man udnytte de sundhedsmæssige egenskaber i andre opskrifter. Win-win!

Idéen med at tilsætte denne overskudssurdej til vaflerne er…
- undgå at smide surdej i skraldespanden
- udnytte de gode egenskaber ved surdej – fermenteringsprocessen – som gør næringsstofferne nemmere at optage, og gør det færdige produkt blidere ved fordøjelsen.
Jeg plejer at blande dejen sammen, og herefter stille dejen i køleskab til at fermentere. Minimum et par timer, men gerne natten over. Resultatet er en luftig vaffel som smager skønt.

Surdejsvafler
Ingredienser
- 100 gram surdej (boblende eller overskud)
- 3 æg
- 60 gram sukker
- 60 gram havregryn
- 200 gram mel
- 100 gram smeltet kokosolie/smør
- 2 dl kefir (alternativt yoghurt naturel/A38)
- 1 dl mælk
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids kardemomme
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Tilsæt surdej, æg og sukker til en skål og pisk det sammen.
- Tilsæt havregryn, mel, vanilje, kardemomme, salt og kefir. Pisk det sammen.
- Tilsæt smeltet smør og mælk, og pisk en sidste gang.
- Dæk skålen til med et låg, og stil dejen i køleskabet til du skal bruge den. Prøv min. at give dejen et par timer hviletid hvis muligt.
- Herefter steges vaflerne sprøde i et vaffeljern smurt med lidt smør.
Skriv et svar