Bolognese med Kylling

Kylling bolognese er et fantastisk alternativ til den traditionelle ret med oksekød. Den er lige så fyldt med smag, og opskriften er enkel nok til hverdagsbrug, men også god til gæster (især hvis den serveres i selskab med en god hjemmelavet pasta) 🙏

Hemmeligheden bag en god bolognese…

En god tomatsauce/pomodoro: I og med saucen primært består af tomat, er det afgørende med en type af tomater med en god og intens smag. Vælg gerne tomat fra et godt mærke f.eks. Mutti.

Simretid: Ved længere simretid vil retten trække mere smag. Gå efter min. 1 time simretid hvis muligt.

Krydderier: Jeg anbefaler altid at tilsætte laurbærblade til simreretter, og det fungerer altså også perfekt til bolognese. Det giver sådan en dejlig smag, når retten får lov at trække smag fra laurbær.

Godt kød: Kødet har selvfølgelig også betydning for smagen. Her vil mere fedtholdigt kød give en mere smagfuld bolognese, men en mere mager kød variant variant kan blive mindst lige så godt (efter min mening).

“Less is more”

Nogle gange er de mest simple retter også de bedste, og det er denne ret et meget godt eksempel på. Jeg håber du har lyst til at give denne lækre kyllingebolognese et skud!

Bolognese med kylling

Nem og smagfuld bolognese med kylling i stedet for oksekød.
Ingen bedømmelser endnu
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 gram hakket kylling
  • 1 stort løg
  • 2 gulerødder
  • 1 dåse hakkede tomater/pomodoro/pizzasauce (gerne mutti)
  • 1 dåse tomatpuré
  • 400 ml vand
  • 1 grøntsags bouillon terning
  • 1 spsk oregano
  • 2 laurbærblade
  • Salt u0026 peber

Sådan gør du
 

  • Start med at hakke løg og gulerødder.
  • Svits løg og gulerødder i olie i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt kyllingekød og hak det grundigt.
  • Når kødet er brunet tilsættes tomatsauce, tomatpuré, bouillon, vand og krydderier.
  • Lad det hele simre i min. 30 minutter, men gerne 1 time hvis tiden er til det.
  • Servér kyllingebolognese med friskkogt pasta, mozzarella og evt. (hjemmelavede) croutoner – se note nedenfor.

Noter

  • Hvis du har et par skiver daggammelt brød, kan det blive til fantastiske croutoner! Skær brødet ud i små firkanter og vend med olie og krydderier, hvorefter det bages sprødt i ovnen.
  • Har du prøvet denne opskrift?Del dine tanker

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift bedømmelse




    Opskrifter du måske vil kunne lide

    Velkommen!

    Jeg hedder Sophie, og jeg elsker at dele glæden ved at bage simpelt og lækkert surdejsbrød helt fra bunden. Her på Mad med Frihed finder du opskrifter, tips og værktøjer, der gør det nemt og overskueligt at bage med surdej – uanset om du er nybegynder eller har bagt i årevis.
    Ud over surdejsbrød og andet bagværk deler jeg også opskrifter på nemme hverdagsretter, snacks, kager og meget mere.

    Ny e-bog: Succes med surdej – Download her

    Hent din GRATIS guide til surdej!

    Download din gratis guide til surdej

    *Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.