Kylling bolognese er et fantastisk alternativ til den traditionelle ret med oksekød. Den er lige så fyldt med smag, og opskriften er enkel nok til hverdagsbrug, men også god til gæster (især hvis den serveres i selskab med en god hjemmelavet pasta) 🙏
Hemmeligheden bag en god bolognese…
En god tomatsauce/pomodoro: I og med saucen primært består af tomat, er det afgørende med en type af tomater med en god og intens smag. Vælg gerne tomat fra et godt mærke f.eks. Mutti.
Simretid: Ved længere simretid vil retten trække mere smag. Gå efter min. 1 time simretid hvis muligt.
Krydderier: Jeg anbefaler altid at tilsætte laurbærblade til simreretter, og det fungerer altså også perfekt til bolognese. Det giver sådan en dejlig smag, når retten får lov at trække smag fra laurbær.
Godt kød: Kødet har selvfølgelig også betydning for smagen. Her vil mere fedtholdigt kød give en mere smagfuld bolognese, men en mere mager kød variant variant kan blive mindst lige så godt (efter min mening).
“Less is more”
Nogle gange er de mest simple retter også de bedste, og det er denne ret et meget godt eksempel på. Jeg håber du har lyst til at give denne lækre kyllingebolognese et skud!
Bolognese med kylling
Opskrift af: SophieNem og smagfuld bolognese med kylling i stedet for oksekød.
4
servings30
minutter40
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
500 gram hakket kylling
1 stort løg
2 gulerødder
1 dåse hakkede tomater/pomodoro/pizzasauce (gerne mutti)
1 dåse tomatpuré
400 ml vand
1 grøntsags bouillon terning
1 spsk oregano
2 laurbærblade
Salt & peber
Fremgangsmåde
- Start med at hakke løg og gulerødder.
- Svits løg og gulerødder i olie i ca. 5 minutter.
- Tilsæt kyllingekød og hak det grundigt.
- Når kødet er brunet tilsættes tomatsauce, tomatpuré, bouillon, vand og krydderier.
- Lad det hele simre i min. 30 minutter, men gerne 1 time hvis tiden er til det.
- Servér kyllingebolognese med friskkogt pasta, mozzarella og evt. (hjemmelavede) croutoner – se note nedenfor.
Bemærkninger
- Hvis du har et par skiver daggammelt brød, kan det blive til fantastiske croutoner! Skær brødet ud i små firkanter og vend med olie og krydderier, hvorefter det bages sprødt i ovnen.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar