Go Back
+ servings

Surdejsvafler

Lækre og sprøde vafler baseret på overskudssurdej, med en skøn smag af vanilje og kardemomme. Vaflerne er dejligt mættende og kan fint spises til morgenmad med fx skyr og friske bær.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Dessert, Morgenmad, Snack
Antal 8 stk

Ingredienser
  

  • 100 gram surdej (boblende eller overskud)
  • 3 æg
  • 60 gram sukker
  • 60 gram havregryn
  • 200 gram mel
  • 100 gram smeltet kokosolie/smør
  • 2 dl kefir (alternativt yoghurt naturel/A38)
  • 1 dl mælk
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids kardemomme
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du
 

  • Tilsæt surdej, æg og sukker til en skål og pisk det sammen.
  • Tilsæt havregryn, mel, vanilje, kardemomme, salt og kefir. Pisk det sammen.
  • Tilsæt smeltet smør og mælk, og pisk en sidste gang.
  • Dæk skålen til med et låg, og stil dejen i køleskabet til du skal bruge den. Prøv min. at give dejen et par timer hviletid hvis muligt.
  • Herefter steges vaflerne sprøde i et vaffeljern smurt med lidt smør.

Noter

  • Tilføjelse: der kan også tilsættes 1 most banan til opskriften
  • Vaflerne er testet både til almindelige vafler og belgiske - begge dele fungerer strålende!
  • Tried this recipe?Let us know how it was!