Citronmazarin med Birkesglasur

Var der nogen der sagde citronmåne?

Citronmåne er totalt nostalgi for mig, da det var noget vi fik med jævne mellemrum da jeg var barn. Derfor blev jeg taget tilbage i tiden, da jeg først smagte denne kage. Den smager af citronmåne… men bare endnu bedre! Mere saftig, mere smag, en anelse mere syrlig. Wow siger jeg bare 🤩 Jeg ved at jeg kommer til at bage denne kage igen og igen, og nu glæder jeg mig til at dele den med dig!

Kagen består af:

Marcipan: Marcipanen bidrager med en lækker svampet konsistens, men også masser af smag. Det er bla. derfor at kagen kun bliver bedre af at stå på køl i nogle dage, hvor den altså ikke bliver tør.

Vaniljestang: Jeg vil mene at man aldrig kan få for meget vanilje i en opskrift 😅 Det giver bare noget helt særligt at tilføje vaniljekorn til kager. Både visuelt men helt klart også smagsmæssigt. I denne opskrift er der skruet op for vaniljen, og det er bl.a. det som er med til at gøre den “next-level”.

Birkesglasur: Birkes giver smag og et sofistikeret udtryk til en standard hvid glasur.

Citron: Citronen er selvfølgelig stjernen i denne kage, da den både bidrager med aroma (fra revet citronskal) i selve kagen, og syrlighed fra saften i glasuren.

Hvis man normalt ikke er til citrondesserter, tror jeg virkelig at denne opskrift kan få folk til at skifte mening 🤭

Citronmazarin med Birkesglasur

Denne kage er den perfekte balance mellem sødt og syrligt. Med en mild smag af marcipan og svampet tekstur er denne kage en sikker vinder.
Ingen bedømmelser endnu
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Dessert, Kager
Antal 8 stykker

Ingredienser
  

  • 185 gram marcipan
  • 125 gram smør
  • 100 gram sukker
  • 4 æg
  • 1 vaniljestang (valgfrit)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Skal af 1 øko citron
  • 65 gram hvedemel

Glasur

  • 2 dl flormelis
  • Saft af 1/2 citron (evt. lidt mere/mindre)
  • 1/2 tsk blå birkes

Sådan gør du
 

  • Marcipanen rives groft på et rivejern.
  • Tilsæt marcipan, smør og sukker til en skål og pisk det godt sammen.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen mens der stadig piskes.
  • Tilsæt citronskal, vanilje og mel og pisk det hele sammen til en glat og ensartet dej.
  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 30 min til kagen er færdigbagt i midten (tjek med en kniv at der ikke sidder rå dej tilbage).
  • Forbered glasuren ved at røre alle ingredienserne sammen.
  • Fordel glasuren over kagen når den er afkølet.

Noter

  • Kagen holder sig bedst på køl.
  • Har du prøvet denne opskrift?Del dine tanker

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift bedømmelse




    Opskrifter du måske vil kunne lide

    Velkommen!

    Jeg hedder Sophie, og jeg elsker at dele glæden ved at bage simpelt og lækkert surdejsbrød helt fra bunden. Her på Mad med Frihed finder du opskrifter, tips og værktøjer, der gør det nemt og overskueligt at bage med surdej – uanset om du er nybegynder eller har bagt i årevis.
    Ud over surdejsbrød og andet bagværk deler jeg også opskrifter på nemme hverdagsretter, snacks, kager og meget mere.

    Ny e-bog: Succes med surdej – Download her

    Hent din GRATIS guide til surdej!

    Download din gratis guide til surdej

    *Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.