Var der nogen der sagde citronmåne?
Citronmåne er totalt nostalgi for mig, da det var noget vi fik med jævne mellemrum da jeg var barn. Derfor blev jeg taget tilbage i tiden, da jeg først smagte denne kage. Den smager af citronmåne… men bare endnu bedre! Mere saftig, mere smag, en anelse mere syrlig. Wow siger jeg bare 🤩 Jeg ved at jeg kommer til at bage denne kage igen og igen, og nu glæder jeg mig til at dele den med dig!
Kagen består af:
Marcipan: Marcipanen bidrager med en lækker svampet konsistens, men også masser af smag. Det er bla. derfor at kagen kun bliver bedre af at stå på køl i nogle dage, hvor den altså ikke bliver tør.
Vaniljestang: Jeg vil mene at man aldrig kan få for meget vanilje i en opskrift 😅 Det giver bare noget helt særligt at tilføje vaniljekorn til kager. Både visuelt men helt klart også smagsmæssigt. I denne opskrift er der skruet op for vaniljen, og det er bl.a. det som er med til at gøre den “next-level”.
Birkesglasur: Birkes giver smag og et sofistikeret udtryk til en standard hvid glasur.
Citron: Citronen er selvfølgelig stjernen i denne kage, da den både bidrager med aroma (fra revet citronskal) i selve kagen, og syrlighed fra saften i glasuren.
Hvis man normalt ikke er til citrondesserter, tror jeg virkelig at denne opskrift kan få folk til at skifte mening 🤭

Citronmazarin med Birkesglasur
Ingredienser
- 185 gram marcipan
- 125 gram smør
- 100 gram sukker
- 4 æg
- 1 vaniljestang (valgfrit)
- 1 tsk vaniljesukker
- Skal af 1 øko citron
- 65 gram hvedemel
Glasur
- 2 dl flormelis
- Saft af 1/2 citron (evt. lidt mere/mindre)
- 1/2 tsk blå birkes
Sådan gør du
- Marcipanen rives groft på et rivejern.
- Tilsæt marcipan, smør og sukker til en skål og pisk det godt sammen.
- Tilsæt æggene ét ad gangen mens der stadig piskes.
- Tilsæt citronskal, vanilje og mel og pisk det hele sammen til en glat og ensartet dej.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 30 min til kagen er færdigbagt i midten (tjek med en kniv at der ikke sidder rå dej tilbage).
- Forbered glasuren ved at røre alle ingredienserne sammen.
- Fordel glasuren over kagen når den er afkølet.
Skriv et svar