Var der nogen der sagde citronmåne?
Citronmåne er totalt nostalgi for mig, da det var noget vi fik med jævne mellemrum da jeg var barn. Derfor blev jeg taget tilbage i tiden, da jeg først smagte denne kage. Den smager af citronmåne… men bare endnu bedre! Mere saftig, mere smag, en anelse mere syrlig. Wow siger jeg bare 🤩 Jeg ved at jeg kommer til at bage denne kage igen og igen, og nu glæder jeg mig til at dele den med dig!
Kagen består af:
Marcipan: Marcipanen bidrager med en lækker svampet konsistens, men også masser af smag. Det er bla. derfor at kagen kun bliver bedre af at stå på køl i nogle dage, hvor den altså ikke bliver tør.
Vaniljestang: Jeg vil mene at man aldrig kan få for meget vanilje i en opskrift 😅 Det giver bare noget helt særligt at tilføje vaniljekorn til kager. Både visuelt men helt klart også smagsmæssigt. I denne opskrift er der skruet op for vaniljen, og det er bl.a. det som er med til at gøre den “next-level”.
Birkesglasur: Birkes giver smag og et sofistikeret udtryk til en standard hvid glasur.
Citron: Citronen er selvfølgelig stjernen i denne kage, da den både bidrager med aroma (fra revet citronskal) i selve kagen, og syrlighed fra saften i glasuren.
Hvis man normalt ikke er til citrondesserter, tror jeg virkelig at denne opskrift kan få folk til at skifte mening 🤭
Citronmazarin med birkesglasur
Opskrift af: SophieDenne kage er den perfekte balance mellem sødt og syrligt. Med en mild smag af marcipan og svampet tekstur er denne kage en sikker vinder.
8
stykker20
minutter30
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
185 gram marcipan
125 gram smør
100 gram sukker
4 æg
1 vaniljestang (valgfrit)
1 tsk vaniljesukker
Skal af 1 øko citron
65 gram hvedemel
- Glasur
2 dl flormelis
Saft af 1/2 citron (evt. lidt mere/mindre)
1/2 tsk blå birkes
Fremgangsmåde
- Marcipanen rives groft på et rivejern.
- Tilsæt marcipan, smør og sukker til en skål og pisk det godt sammen.
- Tilsæt æggene ét ad gangen mens der stadig piskes.
- Tilsæt citronskal, vanilje og mel og pisk det hele sammen til en glat og ensartet dej.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 30 min til kagen er færdigbagt i midten (tjek med en kniv at der ikke sidder rå dej tilbage).
- Forbered glasuren ved at røre alle ingredienserne sammen.
- Fordel glasuren over kagen når den er afkølet.
Bemærkninger
- Kagen holder sig bedst på køl.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar