Hokkaido hummus

Hummus er en klassiker som mange holder af, og der er ikke noget bedre end en hjemmelavet version. Denne hummus har fået et efterårs-twist ved tilføjelsen af bagt hokkaidogræskar. Resultatet er en endnu mere cremet hummus fyldt med smag, som kan spises på mange forskellige måder.

Serveringsforslag

Hummus kan spises på mange forskellige måder, her får du et par idéer:

  • Som dip til grøntsagsstave eller grissini
  • Som smørepålæg på brød (prøv f.eks. med ristet rugbrød 🙌🏼)
  • I en lækker wrap med f.eks. kylling, spidskål og syltede rødløg
  • Som sideelement til bagte grøntsager fx blomkål, rødbede mm.

Græskar hummus

En lækker og cremet hummus med bagt hokkaidogræskar.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Ret Snacks, Tilbehør
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 1 dåse kikærter
  • 450 gram hokkaido (rå vægt)
  • 2 spsk lys tahin
  • 2 spsk olie
  • 1/2 tsk røget paprika
  • 1 tsk flagesalt
  • Saft af 1/2 citron
  • 1 fed hvidløg
  • 3/4 dl vand

Øvrigt

  • Salt og peber
  • Raps/olivenolie

Sådan gør du
 

  • Start med at fjerne kerner og skal fra hokkaido græskar. Du skal bruge ca. 450 g hokkaido.
  • Skær hokkaido i mindre stykker og placér dem på en bageplade med bagepapir. Hæld lidt olie over samt krydder med salt og peber.
  • Bag ved 200 grader i ca. 30-40 minutter til hokkaido er mørt.
  • I en blender eller foodprocessor tilsættes: den bagte hokkaido, olie, tahin, citronsaft, røget paprika og flagesalt. Blend det hele sammen, og tilsæt vand lidt efter lidt, til den ønskede konsistens opnås (måske skal du bruge mere/mindre).
  • Servér som dip til grøntsagsstave/kiks, som smørepålæg på brød eller evt. i en wrap.

Noter

  • Opbevares i køleskabet.
  • Tried this recipe?Let us know how it was!

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Opskrifter du måske vil kunne lide

    Velkommen!

    Jeg hedder Sophie, og jeg elsker at dele glæden ved at bage simpelt og lækkert surdejsbrød helt fra bunden. Her på Mad med Frihed finder du opskrifter, tips og værktøjer, der gør det nemt og overskueligt at bage med surdej – uanset om du er nybegynder eller har bagt i årevis.
    Ud over surdejsbrød og andet bagværk deler jeg også opskrifter på nemme hverdagsretter, snacks, kager og meget mere.

    KOMMER SNART: NY E-BOG

    Hent din GRATIS guide til surdej!

    Download din gratis guide til surdej

    *Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.