Ramsløgssnurrer med surdej

🌿 Ramsløgssnurrer med surdej – smagen af forår

Der er noget særligt over de første grønne tegn på forår – og ramsløg er helt klart en af dem! Disse ramsløgssnurrer er ikke bare smukke at se på – de smager også helt fantastisk med kombinationen af den milde, hvidløgsagtige smag af friske ramsløg, og den dybe smag fra surdejen 🙌

🥖 Hvorfor bruge surdej?

Surdej giver brødet mere smag, bedre holdbarhed og en let syrlighed. For nemhedens skyld har jeg tilføjet en “ært” (en meget lille mængde) gær i opskriften. Det gør hævningen lidt mere effektiv – især hvis din surdej ikke er helt i topform eller tiden er knap. Du får stadig den gode smag og struktur fra surdejen, men med lidt ekstra hjælp til hæveprocessen.

🌱 Har du ingen ramsløg?

Du kan også eksperimentere med spinat, basilikum eller krydderurter – men hvis du har mulighed for det, så tag kurven med ud i skovbunden og pluk en bunke ramsløg 😍

Surdejssnurrer med Ramsløgssmør

Surdejssnurrer med Ramsløgssmør

Opskrift af: Sophie

Disse snurrer med ramsløg og surdej er bløde og saftige indeni, med en let sprød skorpe – perfekte som madbrød, til frokostbordet eller som en snack.

0.0 fra 0 bedømmelser
Antal

8-10

stk
Tilberedning

25

minutter
Hævetid

8

timer
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 200 gram mælk

  • 35 gram smør

  • 50 gram vand

  • 100 gram aktiv surdej

  • 1 ært gær

  • 500 gram manitoba mel (jeg bruger denne – reklamelink)

  • 1 æg

  • 1 tsk honning

  • 5 gram salt

  • Ramsløgssmør
  • 150 gram saltet smør

  • 50 gram ramsløg

  • Øvrigt
  • 1 æg (sammenpisket til pensling)

  • Flagesalt til toppen

Fremgangsmåde

  • Start med at lune mælk og smør til smørret smelter. Når mælk og smør er fingervarmt, tilsættes det en røreskål sammen med vand, surdej, gær og honning. Rør det godt sammen.
  • Tilsæt æg, hvedemel og salt, og rør det sammen til en rustik dej. Ælt dejen på røremaskine i ca. 5-7 minutter til den er glat og smidig. Drys lidt mel på køkkenbordet, og spænd dejen op/form den til en kugle. Placér dejen i skålen igen og dæk med husholdningsfilm. Lad dejen hæve 3-5 timer ved stuetemperatur. Dejen er klar når den næsten er doblet i størrelse.
  • Klargør ramsløgssmør: tilsæt smør og ramsløg til en foodprocessor og blend det sammen til det er cremet (men undgå at blende for længe, så smørret smelter).
  • Drys mel på køkkenbordet og hæld dejen ud herpå. Rul dejen ud til en rektangel (ca. 35 x 45 cm). Fordel ramsløgssmør over det hele.
  • Fold nu den øverste og nederste kant sammen, så de rammer midten. Nu har du en aflang form, hvor smørret er lukket inde. Skær evt. de ujævne kanter til i højre og venstre side.
  • Skær nu 8-10 strimler af dejen. Hver strimmel snoes først, inden den rulles sammen til en snurre. Se evt. video eksempel HER.
  • Placér snurrerne på en bageplade med bagepapir, og dæk igen med film. Lad dem efterhæve i ca. 2-3 timer.
  • Forvarm ovnen til 200 grader. Når ovnen er varm, pensles snurrerne med sammenpisket æg og toppes evt. med en smule flagesalt.
  • Bag i ca. 20-25 minutter, eller til toppen er flot gylden.
  • Nyd de lækre snurrer mens de stadig er lune fra ovnen 🥰

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk