Hokkaido hummus

Hummus er en klassiker som mange holder af, og der er ikke noget bedre end en hjemmelavet version. Denne hummus har fået et efterårs-twist ved tilføjelsen af bagt hokkaidogræskar. Resultatet er en endnu mere cremet hummus fyldt med smag, som kan spises på mange forskellige måder.

Serveringsforslag

Hummus kan spises på mange forskellige måder, her får du et par idéer:

  • Som dip til grøntsagsstave eller grissini
  • Som smørepålæg på brød (prøv f.eks. med ristet rugbrød 🙌🏼)
  • I en lækker wrap med f.eks. kylling, spidskål og syltede rødløg
  • Som sideelement til bagte grøntsager fx blomkål, rødbede mm.
Græskar hummus

Græskar hummus

Opskrift af: Sophie

En lækker og cremet hummus med bagt hokkaidogræskar.

0.0 fra 0 bedømmelser
Forberedelse

10

minutter
Tilberedning

40

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter

  • 450 gram hokkaido (rå vægt)

  • 2 spsk lys tahin

  • 2 spsk olie

  • 1/2 tsk røget paprika

  • 1 tsk flagesalt

  • Saft af 1/2 citron

  • 1 fed hvidløg

  • 3/4 dl vand

  • Øvrigt
  • Salt og peber

  • Raps/olivenolie

Fremgangsmåde

  • Start med at fjerne kerner og skal fra hokkaido græskar. Du skal bruge ca. 450 g hokkaido.
  • Skær hokkaido i mindre stykker og placér dem på en bageplade med bagepapir. Hæld lidt olie over samt krydder med salt og peber.
  • Bag ved 200 grader i ca. 30-40 minutter til hokkaido er mørt.
  • I en blender eller foodprocessor tilsættes: den bagte hokkaido, olie, tahin, citronsaft, røget paprika og flagesalt. Blend det hele sammen, og tilsæt vand lidt efter lidt, til den ønskede konsistens opnås (måske skal du bruge mere/mindre).
  • Servér som dip til grøntsagsstave/kiks, som smørepålæg på brød eller evt. i en wrap.

Bemærkninger

  • Opbevares i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk