Hummus er en klassiker som mange holder af, og der er ikke noget bedre end en hjemmelavet version. Denne hummus har fået et efterårs-twist ved tilføjelsen af bagt hokkaidogræskar. Resultatet er en endnu mere cremet hummus fyldt med smag, som kan spises på mange forskellige måder.
Serveringsforslag
Hummus kan spises på mange forskellige måder, her får du et par idéer:
- Som dip til grøntsagsstave eller grissini
- Som smørepålæg på brød (prøv f.eks. med ristet rugbrød 🙌🏼)
- I en lækker wrap med f.eks. kylling, spidskål og syltede rødløg
- Som sideelement til bagte grøntsager fx blomkål, rødbede mm.
Græskar hummus
Opskrift af: SophieEn lækker og cremet hummus med bagt hokkaidogræskar.
Forberedelse
10
minutterTilberedning
40
minutter
Tilberednings tilstand
Hold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
1 dåse kikærter
450 gram hokkaido (rå vægt)
2 spsk lys tahin
2 spsk olie
1/2 tsk røget paprika
1 tsk flagesalt
Saft af 1/2 citron
1 fed hvidløg
3/4 dl vand
- Øvrigt
Salt og peber
Raps/olivenolie
Fremgangsmåde
- Start med at fjerne kerner og skal fra hokkaido græskar. Du skal bruge ca. 450 g hokkaido.
- Skær hokkaido i mindre stykker og placér dem på en bageplade med bagepapir. Hæld lidt olie over samt krydder med salt og peber.
- Bag ved 200 grader i ca. 30-40 minutter til hokkaido er mørt.
- I en blender eller foodprocessor tilsættes: den bagte hokkaido, olie, tahin, citronsaft, røget paprika og flagesalt. Blend det hele sammen, og tilsæt vand lidt efter lidt, til den ønskede konsistens opnås (måske skal du bruge mere/mindre).
- Servér som dip til grøntsagsstave/kiks, som smørepålæg på brød eller evt. i en wrap.
Bemærkninger
- Opbevares i køleskabet.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar