Hokkaido suppe er en af mine personlige favoritter om efteråret. Jeg elsker den cremethed hokkaido giver til suppe, lige så vel som den let nøddeagtige/sødlige smag. Jeg har prøvet at lave hokkaido suppe på mange forskellige måder, men denne metode forbliver min favorit. Her bager jeg nemlig grøntsagerne i ovnen med olie og krydderier, hvorefter jeg blender dem med bouillon, kokosmælk og andre lækre smagsgivere. Resultatet er en endnu mere smagfuld suppe, da grøntsagerne udvikler mere smag under bagning kontra kogning. Du må prøve denne opskrift, jeg er overbevist om det bliver din nye efterårsfavorit! 🍂🍁
Den bedste hokkaido suppe
Opskrift af: SophieEfterår og vinter = suppetid, og hokkaido suppe slår aldrig fejl. Suppen her er ultra cremet og fyldt med smag, da grøntsagerne er bagte og ikke kogte.
5
personer15
minutter40
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
1 hokkaido (mellem/stor)
2 mellem løg
2 gulerødder
1 dåse kokosmælk
4 dl vand
1 grøntsagsbouillonterning
1/2 spsk flydende honning
1/2 spsk æbleeddike
2-3 spsk raps/olivenolie
- Krydderier
1 tsk flagesalt
1/2 tsk røget paprika
1/2 tsk oregano
1/2 tsk løgpulver
1/4 tsk kanel
1/4 tsk chiliflager (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Start med at skære hokkaido midt over, og fjern kernerne. Du bestemmer selv om du vil beholde skallen på græskaret, men jeg plejer at skære det fra. Skær græskar i mindre stykker.
- Skræl gulerødder og pil løgene, og skær dem i skiver.
- Tilsæt hokkaido, gulerødder og løg til en stor skål. Tilsæt olie og alle krydderierne. Rør godt rundt.
- Hæld grøntsagerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 40 minutter, eller til grøntsagerne er møre.
- Klargør bouillonvand ved at blande 4 dl vand op med 1 bouillonterning.
- Når grøntsagerne er let afkølede, tilsættes de til en blender sammen med kokosmælk, bouillon, flydende honning og æbleeddike. Blend til der opnås en super cremet konsistens.
- Suppen er nu klar til servering, men kan evt. varmes yderligere op i en gryde hvis man ønsker det.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar