Den bedste hokkaido suppe

Hokkaido suppe er en af mine personlige favoritter om efteråret. Jeg elsker den cremethed hokkaido giver til suppe, lige så vel som den let nøddeagtige/sødlige smag. Jeg har prøvet at lave hokkaido suppe på mange forskellige måder, men denne metode forbliver min favorit. Her bager jeg nemlig grøntsagerne i ovnen med olie og krydderier, hvorefter jeg blender dem med bouillon, kokosmælk og andre lækre smagsgivere. Resultatet er en endnu mere smagfuld suppe, da grøntsagerne udvikler mere smag under bagning kontra kogning. Du må prøve denne opskrift, jeg er overbevist om det bliver din nye efterårsfavorit! 🍂🍁

Den bedste hokkaido suppe

Den bedste hokkaido suppe

Opskrift af: Sophie

Efterår og vinter = suppetid, og hokkaido suppe slår aldrig fejl. Suppen her er ultra cremet og fyldt med smag, da grøntsagerne er bagte og ikke kogte.

0.0 fra 0 bedømmelser
Personer

5

personer
Forberedelse

15

minutter
Tilberedning

40

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 1 hokkaido (mellem/stor)

  • 2 mellem løg

  • 2 gulerødder

  • 1 dåse kokosmælk

  • 4 dl vand

  • 1 grøntsagsbouillonterning

  • 1/2 spsk flydende honning

  • 1/2 spsk æbleeddike

  • 2-3 spsk raps/olivenolie

  • Krydderier
  • 1 tsk flagesalt

  • 1/2 tsk røget paprika

  • 1/2 tsk oregano

  • 1/2 tsk løgpulver

  • 1/4 tsk kanel

  • 1/4 tsk chiliflager (valgfrit)

Fremgangsmåde

  • Start med at skære hokkaido midt over, og fjern kernerne. Du bestemmer selv om du vil beholde skallen på græskaret, men jeg plejer at skære det fra. Skær græskar i mindre stykker.
  • Skræl gulerødder og pil løgene, og skær dem i skiver.
  • Tilsæt hokkaido, gulerødder og løg til en stor skål. Tilsæt olie og alle krydderierne. Rør godt rundt.
  • Hæld grøntsagerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 40 minutter, eller til grøntsagerne er møre.
  • Klargør bouillonvand ved at blande 4 dl vand op med 1 bouillonterning.
  • Når grøntsagerne er let afkølede, tilsættes de til en blender sammen med kokosmælk, bouillon, flydende honning og æbleeddike. Blend til der opnås en super cremet konsistens.
  • Suppen er nu klar til servering, men kan evt. varmes yderligere op i en gryde hvis man ønsker det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk