Go Back
+ servings

Græskar hummus

En lækker og cremet hummus med bagt hokkaidogræskar.
Ingen bedømmelser endnu
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Ret Snacks, Tilbehør
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 1 dåse kikærter
  • 450 gram hokkaido (rå vægt)
  • 2 spsk lys tahin
  • 2 spsk olie
  • 1/2 tsk røget paprika
  • 1 tsk flagesalt
  • Saft af 1/2 citron
  • 1 fed hvidløg
  • 3/4 dl vand

Øvrigt

  • Salt og peber
  • Raps/olivenolie

Sådan gør du
 

  • Start med at fjerne kerner og skal fra hokkaido græskar. Du skal bruge ca. 450 g hokkaido.
  • Skær hokkaido i mindre stykker og placér dem på en bageplade med bagepapir. Hæld lidt olie over samt krydder med salt og peber.
  • Bag ved 200 grader i ca. 30-40 minutter til hokkaido er mørt.
  • I en blender eller foodprocessor tilsættes: den bagte hokkaido, olie, tahin, citronsaft, røget paprika og flagesalt. Blend det hele sammen, og tilsæt vand lidt efter lidt, til den ønskede konsistens opnås (måske skal du bruge mere/mindre).
  • Servér som dip til grøntsagsstave/kiks, som smørepålæg på brød eller evt. i en wrap.

Noter

  • Opbevares i køleskabet.
  • Har du prøvet denne opskrift?Del dine tanker