Ramsløgssnurrer med surdej

🌿 Ramsløgssnurrer med surdej – smagen af forår

Der er noget særligt over de første grønne tegn på forår – og ramsløg er helt klart en af dem! Disse ramsløgssnurrer er ikke bare smukke at se på – de smager også helt fantastisk med kombinationen af den milde, hvidløgsagtige smag af friske ramsløg, og den dybe smag fra surdejen 🙌

🥖 Hvorfor bruge surdej?

Surdej giver brødet mere smag, bedre holdbarhed og en let syrlighed. For nemhedens skyld har jeg tilføjet en “ært” (en meget lille mængde) gær i opskriften. Det gør hævningen lidt mere effektiv – især hvis din surdej ikke er helt i topform eller tiden er knap. Du får stadig den gode smag og struktur fra surdejen, men med lidt ekstra hjælp til hæveprocessen.

🌱 Har du ingen ramsløg?

Du kan også eksperimentere med spinat, basilikum eller krydderurter – men hvis du har mulighed for det, så tag kurven med ud i skovbunden og pluk en bunke ramsløg 😍

Surdejssnurrer med Ramsløgssmør

Disse snurrer med ramsløg og surdej er bløde og saftige indeni, med en let sprød skorpe – perfekte som madbrød, til frokostbordet eller som en snack.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet hævetid 8 timer
Ret Snacks, Surdej
Antal 8 stk

Ingredienser
  

  • 200 gram mælk
  • 35 gram smør
  • 50 gram vand
  • 100 gram aktiv surdej
  • 1 ært gær
  • 500 gram manitoba mel (jeg bruger denne – reklamelink)
  • 1 æg
  • 1 tsk honning
  • 5 gram salt

Ramsløgssmør

  • 150 gram saltet smør
  • 50 gram ramsløg

Øvrigt

  • 1 æg (sammenpisket til pensling)
  • Flagesalt til toppen

Sådan gør du
 

  • Start med at lune mælk og smør til smørret smelter. Når mælk og smør er fingervarmt, tilsættes det en røreskål sammen med vand, surdej, gær og honning. Rør det godt sammen.
  • Tilsæt æg, hvedemel og salt, og rør det sammen til en rustik dej. Ælt dejen på røremaskine i ca. 5-7 minutter til den er glat og smidig. Drys lidt mel på køkkenbordet, og spænd dejen op/form den til en kugle. Placér dejen i skålen igen og dæk med husholdningsfilm. Lad dejen hæve 3-5 timer ved stuetemperatur. Dejen er klar når den næsten er doblet i størrelse.
  • Klargør ramsløgssmør: tilsæt smør og ramsløg til en foodprocessor og blend det sammen til det er cremet (men undgå at blende for længe, så smørret smelter).
  • Drys mel på køkkenbordet og hæld dejen ud herpå. Rul dejen ud til en rektangel (ca. 35 x 45 cm). Fordel ramsløgssmør over det hele.
  • Fold nu den øverste og nederste kant sammen, så de rammer midten. Nu har du en aflang form, hvor smørret er lukket inde. Skær evt. de ujævne kanter til i højre og venstre side.
  • Skær nu 8-10 strimler af dejen. Hver strimmel snoes først, inden den rulles sammen til en snurre. Se evt. video eksempel HER.
  • Placér snurrerne på en bageplade med bagepapir, og dæk igen med film. Lad dem efterhæve i ca. 2-3 timer.
  • Forvarm ovnen til 200 grader. Når ovnen er varm, pensles snurrerne med sammenpisket æg og toppes evt. med en smule flagesalt.
  • Bag i ca. 20-25 minutter, eller til toppen er flot gylden.
  • Nyd de lækre snurrer mens de stadig er lune fra ovnen.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Relateret

Velkommen!

Jeg hedder Sophie, og jeg elsker at dele glæden ved at bage simpelt og lækkert surdejsbrød helt fra bunden. Her på Mad med Frihed finder du opskrifter, tips og værktøjer, der gør det nemt og overskueligt at bage med surdej – uanset om du er nybegynder eller har bagt i årevis.
Ud over surdejsbrød og andet bagværk deler jeg også opskrifter på nemme hverdagsretter, snacks, kager og meget mere.

KOMMER SNART: NY E-BOG

Hent din GRATIS guide til surdej!

Download din gratis guide til surdej

*Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.