Go Back
+ servings

Surdejssnurrer med Ramsløgssmør

Disse snurrer med ramsløg og surdej er bløde og saftige indeni, med en let sprød skorpe – perfekte som madbrød, til frokostbordet eller som en snack.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet hævetid 8 timer
Ret Snacks, Surdej
Antal 8 stk

Ingredienser
  

  • 200 gram mælk
  • 35 gram smør
  • 50 gram vand
  • 100 gram aktiv surdej
  • 1 ært gær
  • 500 gram manitoba mel (jeg bruger denne - reklamelink)
  • 1 æg
  • 1 tsk honning
  • 5 gram salt

Ramsløgssmør

  • 150 gram saltet smør
  • 50 gram ramsløg

Øvrigt

  • 1 æg (sammenpisket til pensling)
  • Flagesalt til toppen

Sådan gør du
 

  • Start med at lune mælk og smør til smørret smelter. Når mælk og smør er fingervarmt, tilsættes det en røreskål sammen med vand, surdej, gær og honning. Rør det godt sammen.
  • Tilsæt æg, hvedemel og salt, og rør det sammen til en rustik dej. Ælt dejen på røremaskine i ca. 5-7 minutter til den er glat og smidig. Drys lidt mel på køkkenbordet, og spænd dejen op/form den til en kugle. Placér dejen i skålen igen og dæk med husholdningsfilm. Lad dejen hæve 3-5 timer ved stuetemperatur. Dejen er klar når den næsten er doblet i størrelse.
  • Klargør ramsløgssmør: tilsæt smør og ramsløg til en foodprocessor og blend det sammen til det er cremet (men undgå at blende for længe, så smørret smelter).
  • Drys mel på køkkenbordet og hæld dejen ud herpå. Rul dejen ud til en rektangel (ca. 35 x 45 cm). Fordel ramsløgssmør over det hele.
  • Fold nu den øverste og nederste kant sammen, så de rammer midten. Nu har du en aflang form, hvor smørret er lukket inde. Skær evt. de ujævne kanter til i højre og venstre side.
  • Skær nu 8-10 strimler af dejen. Hver strimmel snoes først, inden den rulles sammen til en snurre. Se evt. video eksempel HER.
  • Placér snurrerne på en bageplade med bagepapir, og dæk igen med film. Lad dem efterhæve i ca. 2-3 timer.
  • Forvarm ovnen til 200 grader. Når ovnen er varm, pensles snurrerne med sammenpisket æg og toppes evt. med en smule flagesalt.
  • Bag i ca. 20-25 minutter, eller til toppen er flot gylden.
  • Nyd de lækre snurrer mens de stadig er lune fra ovnen.
Tried this recipe?Let us know how it was!