Bagte havregryn med Biscoff og Surdej

Den nemmeste morgenmad eller snack på farten

Bagte havregryn med surdej er efterhånden blevet fast inventar i køleskabet herhjemme – når først jeg har lavet en portion forsvinder den VIRKELIG hurtigt, da vi alle fire elsker den 😍 Det her er faktisk tredje variation af bage havregryn jeg har delt (se tidligere versioner HER og HER), og eftersom det er en opskrift der nærmest kan varieres i det uendelige, bliver det her nok heller ikke den sidste 😉

Det er simpelthen sådan en skøn ret, der ikke tager lang tid at lave, og så fungerer det både godt som morgenmad og snack. Om morgenen kan jeg godt lide at lune et stykke i mikroovnen inden jeg topper med skyr og frugt, og ellers kan man også sagtens lige hapse et stykke og spise koldt som en snack – begge dele smager virkelig godt 🙌

Bagte havregryn med biscoff

I denne version har jeg tilsat biscoff til havregrynene, som giver en utrolig lækker smag. Hvis du ikke har smagt biscoff før, kan du godt glæde dig – det har nærmest en karamelagtig smag kombineret med varme krydderier 😋

Hvis du gerne vil have en ekstra luksus udgave kan jeg varmt anbefale at smelte 1 tsk biscoff i mikroovnen, og hælde det ovenpå de bagte havregryn 👌

PRØV SELV 🙏

Jeg kan VARMT anbefale at prøve denne opskrift, næste gang du gerne vil lave noget hurtigt, nemt og lækkert – jeg lover at du ikke vil fortryde det!

Bagte havregryn med Biscoff og Surdej

En super nem opskrift med overskudssurdej som både er god til morgenmad eller en snack på farten.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Morgenmad, Snacks
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 150 gram grovvalsede havregryn
  • 100 gram overskudssurdej
  • 2 spsk biscoff
  • 2 små bananer (må gerne være lidt overmodne)
  • 2 æg
  • 2 spsk kokossukker (alternativ: brun farin)
  • 35 gram smør
  • 1,5 dl mælk
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du
 

  • Start med at forvarme ovnen til 200 grader. Mos bananerne i en skål, tilsæt biscoff og pisk det sammen med en gaffel. Tilsæt også æg og surdej og rør det godt sammen.
  • Tilsæt kokossukker (eller brun farin), bagepulver, vaniljesukker og havregryn og rør det godt sammen.
  • Vend mælk og smeltet smør i.
  • Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir (min måler 20×20 cm). Bag i ca. 20-30 min.
  • Lad den bagte havregrød køle lidt inden den nydes med eksempelvis vaniljeskyr, bananskiver og smeltet biscoff.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Relateret

Velkommen!

Jeg hedder Sophie, og jeg elsker at dele glæden ved at bage simpelt og lækkert surdejsbrød helt fra bunden. Her på Mad med Frihed finder du opskrifter, tips og værktøjer, der gør det nemt og overskueligt at bage med surdej – uanset om du er nybegynder eller har bagt i årevis.
Ud over surdejsbrød og andet bagværk deler jeg også opskrifter på nemme hverdagsretter, snacks, kager og meget mere.

KOMMER SNART: NY E-BOG

Hent din GRATIS guide til surdej!

Download din gratis guide til surdej