Der er noget særligt over gulerodskage og forår 🥕🍰 Den bløde krumme, de varme krydderier og den cremede glasur – det er ikke svært at forstå den er så populær!
I påsken får gulerodskage ofte en velfortjent plads på kagebordet, pyntet med hakkede marcipanæg, som både giver en sprød topping og bidrager med smukke farver 😍 Med en smule surdej i kagen får du et spændende twist af denne klassiker, men uden at gå på kompromis med den klassiske sødme og smag 🙌

Hvis du ikke har en surdej
Du kan faktisk godt bage denne kage selvom du ikke har en surdej – gå til SIDEN HER for at få fat i opskriften 😍 Opskriften er næsten den samme, og med en anden glasur på toppen – du kan dog fint lave cremen med flødeost fra denne opskrift og bruge som topping sammen med lidt hakkede påskeæg 🐣

Påskekage med Surdej
Ingredienser
- 200 gram hvedemel
- 200 gram gulerod, fintrevet
- 150 gram smør
- 100 gram sukker
- 100 gram brun farin
- 100 gram surdej (aktiv eller overskud)
- 4 æg
- 100 gram cultura naturel (eller lignende f.eks. yoghurt, skyr mm)
- 3/4 dl mælk
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
Creme med flødeost
- 250 gram neutral flødeost
- 200 gram flormelis
- 100 gram smør
- 1 tsk vaniljesukker
Pynt
- Små marcipan påskeæg i forskellige farver
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Tilsæt smør, sukker og brun farin til en skål og pisk det sammen.
- Tilsæt æggene ét efter et og pisk undervejs.
- Tilsæt surdej, mel, vaniljesukker, bagepulver og kanel til æggemassen og pisk sammen til der ikke er flere klumper.
- Tilsæt cultura, mælk og de fintrevne gulerødder (jeg anbefaler at klemme overskydende væske fra gulerødderne inden det tilsættes). Vend ingredienserne i dejen med en dejskraber.
- Klargør din form med et stykke bagepapir (min form er 20×20 cm) og hæld dejen heri.
- Bag i ovnen i 30-40 minutter til den er gennembagt og gylden på overfladen.
- Lad kagen køle helt af.
Creme med flødeost
- I mellemtiden laves ostecremen: tilsæt smør og flødeost til en skål og pisk til der ikke er flere klumper.
- Tilsæt flormelis og vaniljesukker og pisk igen til cremen er luftig og cremet.
- Stil glasuren på køl til du skal bruge den (gerne 1-2 timer). Herefter fordeles cremen på kagen (eller brug en sprøjtepose), og top med hakkede marcipan påskeæg.
Skriv et svar