Bagte havregryn med surdej, hindbær og chokolade

Er du på udkig efter en lækker og nærende morgenmad, som også er fyldt med smag? Denne opskrift på bagte havregryn med surdej, hindbær og chokolade er ideel til at forberede aftenen før, så du har en hurtig og tilfredsstillende morgenmad klar, selv på de travle dage.

Variationer og tips:

  • Variationer: Du kan nemt tilpasse denne opskrift efter hvad du godt lide. F.eks. kan du tilsætte blåbær i stedet for hindbær eller nødder i stedet for chokolade!
  • Lækre toppings: Smagsoplevelsen bliver kun endnu bedre ved at tilføje lækre toppings efter bagning! Prøv f.eks. at toppe med skyr, frisk frugt, nødder eller en smule honning/ahornsirup 🙌
  • Morgenmad til flere dage: Hvis du f.eks. laver dobbelt portion, kan du opbevare de bagte havregryn i en tætsluttende beholder i op til 3 dage i køleskabet, eller du kan vælge at fryse det ned i portioner.

Mangler du også tit inspiration til morgenmad?

Jeg må indrømme, at jeg ofte er lidt idéløs når det kommer til morgenmad. Det ender ofte med, at jeg tager et hurtigt stykke brød eller lignende. Det er ærgerligt, når man tænker på, hvor mange spændende og nærende morgenmadsretter der egentlig findes! Jeg har gang på gang haft lyst til at prøve noget nyt, så derfor er jeg virkelig begejstret for denne opskrift 😍

Prøv denne opskrift næste gang, du har brug for noget, der både er sundt, mættende og fuld af smag – og det bedste af det hele: Du kan lave det i forvejen! 🙌

Bagte havregryn med surdej, hindbær og chokolade

Med denne opskrift på bagte havregryn får du skøn morgenmad eller snack, som smager af dessert, men som også er fyldt med gode næringsstoffer.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Morgenmad, Snacks
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 150 gram grovvalsede havregryn
  • 100 gram surdej (gerne overskudssurdej)
  • 2 små overmodne bananer (1,5 hvis de er store)
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 35 gram smeltet smør
  • 2 spsk kokossukker (alternativ: brun farin)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 gram hindbær (friske eller frosne)
  • 40 gram mørk chokolade, hakket

Sådan gør du
 

  • Start med at forvarme ovnen til 200 grader. Mos bananerne i en skål, og tilsæt æg og surdej. Rør det godt sammen.
  • Tilsæt kokossukker (eller brun farin), bagepulver, vaniljesukker, smør og mælk og rør rundt.
  • Vend nu havregryn i dejen, efterfulgt af hindbær og chokolade.
  • Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir (min måler 20×20 cm), og bag i ca. 20-30 min. til skorpen er let gylden.
  • Lad den bagte havregrød køle lidt inden den nydes med eksempelvis vaniljeskyr og ahornsirup.
Tried this recipe?Let us know how it was!

3 svar til “Bagte havregryn med surdej, hindbær og chokolade”

  1. Jan Avatar
    Jan

    Det er bestemt en 🥇. Virkelig lækker og ikke vanskelig at lave overhovedet. Kan også fint nydes som aftendessert med en kugle god vanilleis til. Eller en creme fraiche.

    1. Sophie Avatar

      Hej Jan, Mange tak for positiv feedback – jeg er glad for at du kan lide opskriften! 🙌 Det lyder helt perfekt som en lille aftendessert med vaniljeis, dét må jeg prøve 😍

  2. Louise D Avatar
    Louise D

    Det smager helt vildt godt! Det føles næsten som at spise kage til morgenmad 😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Relateret

Velkommen!

Jeg hedder Sophie, og jeg elsker at dele glæden ved at bage simpelt og lækkert surdejsbrød helt fra bunden. Her på Mad med Frihed finder du opskrifter, tips og værktøjer, der gør det nemt og overskueligt at bage med surdej – uanset om du er nybegynder eller har bagt i årevis.
Ud over surdejsbrød og andet bagværk deler jeg også opskrifter på nemme hverdagsretter, snacks, kager og meget mere.

KOMMER SNART: NY E-BOG

Hent din GRATIS guide til surdej!

Download din gratis guide til surdej

*Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.