Viral Dubai Chokoladebar

“Dubai chokolade” eller “Knafeh” er en viral tiktok trend, som fortsat er at finde overalt på de sociale medier (i hvert fald på mit feed 🤭). Efter at have set den éne lækre chokoladebar efter den anden, var jeg nødt til at finde ud af, om det var alt hypet værd. I dette blogindlæg deler jeg min opskrift på Dubai chokolade samt tips og tricks til, at du kan lykkes med chokoladefremstillingen derhjemme.

Dubai chokolade er…

En chokoladebar med en sprød skal af mælkechokolade med fyld af kadayif (filodej i strimler) som er stegt sprødt, og herefter vendt i en pistaciecreme.

Hvad er vigtigt når du skal lave Dubai chokolade?

Chokoladetemperering: Du kan sagtens lave en lækker chokoladebar uden at temperere chokoladen. Dog giver chokoladetemperering en ekstra dimension af sprødhed og det rette “knæk”, og så smelter chokoladen heller ikke så nemt efterfølgende. OBS. Hvis du vælger at temperere chokoladen skal du bruge et digitalt termometer.

Chokoladeform: Du skal bruge en god chokoladeform til denne opskrift, og gerne en lidt dybere form, så fyldet kan være der. Jeg har først eksperimenteret med en silikone brødform, hvilket fungerede fint, men fremover vil jeg dog holde mig til bedre egnede chokoladeforme. Jeg har fundet disse som jeg er meget begejstret for, da de har den perfekte størrelse (affiliate link).

De rette ingredienser

  • En god pistaciecreme: Denne ingrediens er ikke sådan lige at finde i de danske supermarkeder, og jeg har heller ikke haft held med at finde det i etniske supermarkeder. Dit bedste bud er formentlig at bestille det på nettet. Jeg linker her til denne som jeg har brugt (ikke reklame). Pistaciecremen fra Koro kan 100% anbefales, da den har et højt indhold af pistacienødder og så smager den virkelig lækkert.
  • Kadayif: Igen ikke en ingrediens du finder i de danske supermarkeder, men derimod kan du finde den i de fleste internationale supermarkeder. Jeg fandt Kadayif i køleafdelingen til ca. 20 kr for en stor pakke.

Hvis du ikke lige har mulighed for at flyve til Dubai efter en chokoladebar…

Så håber jeg du kan bruge de tips og tricks du finder i dette blogindlæg, så du også kan lave denne fænomenale chokoladebar derhjemme. Det er faktisk ikke så svært, og ikke mindst er det hele indsatsen værd! 🙏

Viral Dubai Chokoladebar

Alt du skal bruge for at lave den virale Dubai chokolade er 4 ingredienser. En fantastisk velsmagende chokoladebar som både er sød, sprød og cremet.
Forb. tid 30 minutter
Hviletid 30 minutter
Ret Chokolade, Dessert
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 75 gram kataifi/kadayif*
  • 20 gram smør
  • 180 gram pistaciecreme*
  • 250 gram chokolade (du kan bruge mørk- eller mælkechokolade alt efter hvad du foretrækker)

Øvrigt

  • Spiseligt guldstøv eller lignende til pynt

Sådan gør du
 

  • Start med at skære kadayif i mindre stykker.
  • Opvarm smørret i en pande, og tilsæt kadayif. Rør det hele godt rundt.
  • Steg kadayif sprødt og gyldent på panden. Det kan godt tage 5-10 minutter. Hold panden på middel varme, og tilsæt evt. lidt mere smør om nødvendigt. Husk at røre rundt.
  • Når kadayif er helt sprødt og gyldent tages det af panden, og hældes i en skål. Tilsæt pistaciecremen og rør det godt sammen. Stil til side mens du forbereder chokoladen.

Temperering af chokolade

  • Hvis du ikke ønsker at temperere din chokolade, kan du blot hoppe dette trin over, og i stedet smelte chokoladen langsomt over vandbad, eller varme chokoladen i mikroovnen ved middel varme i 10 sekunders intervaller.
  • Klargør en gryde og en skål som er større end gryden. Fyld vand i bunden af gryden, men vandet skal ikke ramme skålen. Tilsæt 2/3 af chokoladen til skålen.
  • Bring vandet i kog (uden skålen med chokolade!). Tag gryden af komfuret og sæt skålen med chokolade ovenpå. Rør forsigtigt rundt, og du vil se at chokoladen begynder at smelte. Sæt skålen tilbage på gryden, og hold øje med temperaturen til den rammer 45 grader. Det skal helst ikke gå for hurtigt, så fjern skålen fra gryden hvis temperaturen stiger for hurtigt.
  • Når alt chokolade er smeltet, tages skålen af gryden og den sidste 1/3 chokolade tilsættes. Rør forsigtigt rundt, mens chokoladen smelter. Det kan godt tage lidt tid. Når temperaturen rammer 32 grader (mørk chokolade) eller (30 grader mælkechokolade) er chokoladen tempereret og klar til at bruge.

Lav chokoladebaren

  • Klargør chokoladeformen. Hvis du bruger guldstøv eller lignende, tilføjes dette til chokoladeformen først. Hæld derefter 2/3 af chokoladen i formen, og drej formen rundt så chokoladen dækker alle sider. Til sidst vendes formen på hovedet (læg et stykke bagepapir under), så det overflødige chokolade drypper fra.
  • Stil formen i fryseren i 5 minutter eller til chokoladen stivner.
  • Tilføj nu fyldet og spred det jævnt ud i formen. Slut af med resten af chokoladen og smør det jævnt ud (OBS. det kan være nødvendigt at varme chokoladen op igen under svag varme).
  • Stil hele chokoladebaren i køleskabet til chokoladen har sat sig, og så er den klar til at nydes!

Noter

  • Opskriften er til én stor chokoladebar som måler ‎25,5 x 13,6 x 2,3 cm. Mængdeforholdene kan ændre sig, afhængigt af hvilken form du bruger.
  • Chokoladebaren bør opbevares på køl.
  • Tried this recipe?Let us know how it was!

    10 svar til “Viral Dubai Chokoladebar”

    1. Jeanne Emini Avatar
      Jeanne Emini

      Men i butikken er det ikke på køl? Skal det på køl

      1. Sophie Avatar

        Der hvor jeg køber det står det på køl, men det kan måske variere? 🤔

    2. Laura Avatar
      Laura

      Hvor længe kan det holde i køleskabet?

      1. Sophie Avatar

        Jeg har opbevaret det i op til en uge uden problemer, hvor fyldet stadig er sprødt 🙏

    3. hannah Avatar
      hannah

      kan du sige hvilket supermarket man kan købe det i

      1. Sophie Avatar

        Jeg vil mene at de fleste etniske/internationale supermarkeder har Kataifi, eller kan skaffe det 😊

    4. Karla Ring Avatar
      Karla Ring

      Hej jeg undrer mig over hvor du har købt din kataifi?

      1. Sophie Avatar

        Hej! Du kan finde Kataifi i etniske/internationale supermarkeder. Det er placeret i køledisken 🙌

    5. Sandra Avatar
      Sandra

      Har du en hjemmeside hvor man kan købe alt til denne chokolade

      1. Sophie Avatar

        Hej! Det har jeg desværre ikke, men i blogindlægget linker jeg til nogle af produkterne 😊 Kataifi er en kølevare, så den skal man finde i et etnisk/internationalt supermarked.

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Relateret

    Velkommen!

    Jeg hedder Sophie, og jeg elsker at dele glæden ved at bage simpelt og lækkert surdejsbrød helt fra bunden. Her på Mad med Frihed finder du opskrifter, tips og værktøjer, der gør det nemt og overskueligt at bage med surdej – uanset om du er nybegynder eller har bagt i årevis.
    Ud over surdejsbrød og andet bagværk deler jeg også opskrifter på nemme hverdagsretter, snacks, kager og meget mere.

    KOMMER SNART: NY E-BOG

    Hent din GRATIS guide til surdej!

    Download din gratis guide til surdej

    *Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.