250gramchokolade (du kan bruge mørk- eller mælkechokolade alt efter hvad du foretrækker)
Øvrigt
Spiseligt guldstøv eller lignende til pynt
Sådan gør du
Start med at skære kadayif i mindre stykker.
Opvarm smørret i en pande, og tilsæt kadayif. Rør det hele godt rundt.
Steg kadayif sprødt og gyldent på panden. Det kan godt tage 5-10 minutter. Hold panden på middel varme, og tilsæt evt. lidt mere smør om nødvendigt. Husk at røre rundt.
Når kadayif er helt sprødt og gyldent tages det af panden, og hældes i en skål. Tilsæt pistaciecremen og rør det godt sammen. Stil til side mens du forbereder chokoladen.
Temperering af chokolade
Hvis du ikke ønsker at temperere din chokolade, kan du blot hoppe dette trin over, og i stedet smelte chokoladen langsomt over vandbad, eller varme chokoladen i mikroovnen ved middel varme i 10 sekunders intervaller.
Klargør en gryde og en skål som er større end gryden. Fyld vand i bunden af gryden, men vandet skal ikke ramme skålen. Tilsæt 2/3 af chokoladen til skålen.
Bring vandet i kog (uden skålen med chokolade!). Tag gryden af komfuret og sæt skålen med chokolade ovenpå. Rør forsigtigt rundt, og du vil se at chokoladen begynder at smelte. Sæt skålen tilbage på gryden, og hold øje med temperaturen til den rammer 45 grader. Det skal helst ikke gå for hurtigt, så fjern skålen fra gryden hvis temperaturen stiger for hurtigt.
Når alt chokolade er smeltet, tages skålen af gryden og den sidste 1/3 chokolade tilsættes. Rør forsigtigt rundt, mens chokoladen smelter. Det kan godt tage lidt tid. Når temperaturen rammer 32 grader (mørk chokolade) eller (30 grader mælkechokolade) er chokoladen tempereret og klar til at bruge.
Lav chokoladebaren
Klargør chokoladeformen. Hvis du bruger guldstøv eller lignende, tilføjes dette til chokoladeformen først. Hæld derefter 2/3 af chokoladen i formen, og drej formen rundt så chokoladen dækker alle sider. Til sidst vendes formen på hovedet (læg et stykke bagepapir under), så det overflødige chokolade drypper fra.
Stil formen i fryseren i 5 minutter eller til chokoladen stivner.
Tilføj nu fyldet og spred det jævnt ud i formen. Slut af med resten af chokoladen og smør det jævnt ud (OBS. det kan være nødvendigt at varme chokoladen op igen under svag varme).
Stil hele chokoladebaren i køleskabet til chokoladen har sat sig, og så er den klar til at nydes!
Noter
Opskriften er til én stor chokoladebar som måler 25,5 x 13,6 x 2,3 cm. Mængdeforholdene kan ændre sig, afhængigt af hvilken form du bruger.