Bagte havregryn med Biscoff og Surdej

Den nemmeste morgenmad eller snack på farten

Bagte havregryn med surdej er efterhånden blevet fast inventar i køleskabet herhjemme – når først jeg har lavet en portion forsvinder den VIRKELIG hurtigt, da vi alle fire elsker den 😍 Det her er faktisk tredje variation af bage havregryn jeg har delt (se tidligere versioner HER og HER), og eftersom det er en opskrift der nærmest kan varieres i det uendelige, bliver det her nok heller ikke den sidste 😉

Det er simpelthen sådan en skøn ret, der ikke tager lang tid at lave, og så fungerer det både godt som morgenmad og snack. Om morgenen kan jeg godt lide at lune et stykke i mikroovnen inden jeg topper med skyr og frugt, og ellers kan man også sagtens lige hapse et stykke og spise koldt som en snack – begge dele smager virkelig godt 🙌

Bagte havregryn med biscoff

I denne version har jeg tilsat biscoff til havregrynene, som giver en utrolig lækker smag. Hvis du ikke har smagt biscoff før, kan du godt glæde dig – det har nærmest en karamelagtig smag kombineret med varme krydderier 😋

Hvis du gerne vil have en ekstra luksus udgave kan jeg varmt anbefale at smelte 1 tsk biscoff i mikroovnen, og hælde det ovenpå de bagte havregryn 👌

PRØV SELV 🙏

Jeg kan VARMT anbefale at prøve denne opskrift, næste gang du gerne vil lave noget hurtigt, nemt og lækkert – jeg lover at du ikke vil fortryde det!

Bagte havregryn med Biscoff og Surdej

Bagte havregryn med Biscoff og Surdej

Opskrift af: Sophie

En super nem opskrift med overskudssurdej som både er god til morgenmad eller en snack på farten.

0.0 fra 0 bedømmelser
Servings

4

servings
Prep time

30

minutter
Tilberedning

40

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 150 gram grovvalsede havregryn

  • 100 gram overskudssurdej

  • 2 spsk biscoff

  • 2 små bananer (må gerne være lidt overmodne)

  • 2 æg

  • 2 spsk kokossukker (alternativ: brun farin)

  • 35 gram smør

  • 1,5 dl mælk

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

  • Start med at forvarme ovnen til 200 grader. Mos bananerne i en skål, tilsæt biscoff og pisk det sammen med en gaffel. Tilsæt også æg og surdej og rør det godt sammen.
  • Tilsæt kokossukker (eller brun farin), bagepulver, vaniljesukker og havregryn og rør det godt sammen.
  • Vend mælk og smeltet smør i.
  • Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir (min måler 20×20 cm). Bag i ca. 20-30 min.
  • Lad den bagte havregrød køle lidt inden den nydes med eksempelvis vaniljeskyr, bananskiver og smeltet biscoff.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk