Bagte havregryn med Biscoff og Surdej
En super nem opskrift med overskudssurdej som både er god til morgenmad eller en snack på farten.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
- 150 gram grovvalsede havregryn
- 100 gram overskudssurdej
- 2 spsk biscoff
- 2 små bananer (må gerne være lidt overmodne)
- 2 æg
- 2 spsk kokossukker (alternativ: brun farin)
- 35 gram smør
- 1,5 dl mælk
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
Start med at forvarme ovnen til 200 grader. Mos bananerne i en skål, tilsæt biscoff og pisk det sammen med en gaffel. Tilsæt også æg og surdej og rør det godt sammen.
Tilsæt kokossukker (eller brun farin), bagepulver, vaniljesukker og havregryn og rør det godt sammen.
Vend mælk og smeltet smør i.
Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir (min måler 20×20 cm). Bag i ca. 20-30 min.
Lad den bagte havregrød køle lidt inden den nydes med eksempelvis vaniljeskyr, bananskiver og smeltet biscoff.