Hvis du er bekendt med surdejsbagning, er du nok også bekendt med overskudssurdej….
Overskudssurdej er, som navnet antyder, den mængde surdej du har til overs når du fodrer og bager med surdej. Man kan godt holde overskuddet på et minimum, men det er alligevel svært at undgå helt at skulle kassere noget. Derfor er det godt at have en række opskrifter specifikt til overskudssurdej ved hånden. På denne måde får du mulighed for at undgå at smide god surdej væk, og samtidig kan man udnytte de sundhedsmæssige egenskaber i andre opskrifter. Win-win!
En favorit blandt børn og voksne…
Disse surdejskiks er jeg begyndt at bage jævnligt. En portion holder nemlig ikke længe, når de først placeres foran mine børn. Det var endda helt umuligt at tage billeder af kiksene, uden små børnehænder i billedet 😅


Sprøde Surdejskiks
Lækre og sprøde kiks lavet på overskudssurdej, gode til både børn og voksne.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Ret Snacks
Antal 5 personer
Ingredienser
- 100 gram surdej (overskud)
- 25 gram hvedemel
- 25 gram fuldkornsmel
- 25 gram smør
- 1 tsk oregano
- 1/4 tsk salt
- Olie til pensling
- Flagesalt til toppen
Sådan gør du
- I en skål røres surdej, mel, fuldkornsmel, oregano, smør og salt godt sammen. Dette kan gøres med en ske eller med hænderne.
- Hvis dejen er for våd, tilsættes lidt ekstra mel. Form dejen til en kugle og pak den i en pose/film og stil i køleskabet i min. 1 time (kan stå op til 24 timer).
- Tag dejen ud af køleskabet, og rul den så tyndt som muligt mellem to stykker bagepapir.
- Brug en pizzaskærer eller lign. til at skære dejen i små firkanter. Pensel med olie og top med flagesalt.
- Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 min. Vend kiksene cirka halvvejs.
- Lad dem køle helt ned, inden de opbevares i en lufttæt beholder.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Skriv et svar