Græskarpuré (til efterårets opskrifter)

Dette blogindlæg er måske mere en opfordring end det er en opskrift… En opfordring til at lave en græskarpuré her til efteråret, fordi græskar har SÅ mange anvendelsesmuligheder i madlavningen (som ikke kun involverer suppe). Her på bloggen kommer jeg til at dele masser af opskrifter med græskar (lige fra “mac & cheese” til kanelsnegle), så hvis det lyder som noget for dig, så husk at gemme opskriften her 🙌

Sundhedsfordele ved græskar

Græskar er en god kilde til flere vigtige vitaminer og mineraler. Den er særlig rig på A vitamin, som er afgørende for et sundt syn. En portion Hokkaido græskar kan faktisk dække en stor del af det daglige behov for A vitamin. Derudover indeholder den også C vitamin, der bidrager til immunforsvaret, samt kalium, som er vigtig for hjerte- og muskelfunktion.

Græskar har et højt fiberindhold. Kostfibre hjælper med at opretholde en sund tarmfunktion og kan reducere risikoen for forstoppelse. Fibrene i græskar kan også hjælpe med at regulere blodsukkeret og bidrage til en følelse af mæthed.

Antioxidanter: Græskar indeholder en række antioxidanter, herunder beta-caroten, som kommer fra dens lyse orange farve. Antioxidanter er vigtige for at bekæmpe oxidativt stress i kroppen.

Græskarpuré (til efterårets opskrifter)

En opskrift på en simpel græskarpuré som kan bruges i mange forskellige retter.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Tilbehør

Ingredienser
  

  • 1 hokkaido græskar

Sådan gør du
 

  • Del hokkaido på midten, og fjern kernerne. Skær skrællen af, og skær græskaret i mindre stykker.
  • Kog græskaret i rigeligt vand til det her helt mørt.
  • Dræn vandet grundigt fra, så der ikke er ekstra væske tilbage.
  • Blend det hele godt sammen enten i en foodprocessor, stavblender eller blender.
  • Opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Relateret

Velkommen!

Jeg hedder Sophie, og jeg elsker at dele glæden ved at bage simpelt og lækkert surdejsbrød helt fra bunden. Her på Mad med Frihed finder du opskrifter, tips og værktøjer, der gør det nemt og overskueligt at bage med surdej – uanset om du er nybegynder eller har bagt i årevis.
Ud over surdejsbrød og andet bagværk deler jeg også opskrifter på nemme hverdagsretter, snacks, kager og meget mere.

KOMMER SNART: NY E-BOG

Hent din GRATIS guide til surdej!

Download din gratis guide til surdej

*Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.