Rødbedehummus

Hvis du kan lide rødbeder og hummus, vil du ELSKE rødbedehummus! Denne hummus er fyldt med smag og næringsstoffer. Derudover har den en virkelig cremet konsistens og ikke mindst en utrolig smuk farve.

Sundhedsfordele ved rødbeder

Foruden den lækre smag, er rødbeden værd at inkludere i sin kost grundet de mange sundhedsmæssige fordele. Rødbeder er pakket med mange vigtige vitaminer og mineraler, såsom folat, jern, C-vitamin, magnesium og kalium. De røde pigmenter i rødbeder, har desuden antioxidante og antiinflammatoriske egenskaber, hvilket er med til at beskytte kroppens celler.

Serveringsforslag

Grundet den smukke pink farve, gør denne hummus sig rigtig godt i en farvestrålende sandwich. Derudover er jeg stor fan af at bruge den som dip til grøntsagsstave eller sprødt surdejsbrød. Den går også godt sammen med salater f.eks. pastasalat eller endda sammen med et stykke kød og ovnstegte kartofler. Mulighederne er mange! Uanset hvordan den serveres, er jeg sikker på at dette bliver din nye yndlingshummus 😍

Rødbedehummus

Ovnbagte rødbeder giver en fantastisk smag og farve til denne lækre og cremede hummus. Perfekt som f.eks. dip til grøntsager eller smurt i en sandwich.
Ingen bedømmelser endnu
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Ret Tilbehør
Antal 10 personer

Ingredienser
  

  • 750 gram rå rødbeder
  • 1 dåse kikærter (drænet og skyllet)
  • 1 spsk lys tahin
  • Saft af 1/2 citron
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 dl raps/olivenolie
  • Frisk timian (kan udelades)
  • 1/4 dl vand
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Start med at skrælle rødbederne og skære dem i skiver. Placér i et ovnfast fad og vend med lidt olie, salt og peber. Bag ved 200 grader i ca. 30-40 minutter til rødbederne er møre. Lad dem køle af.
  • Når rødbederne er afkølede tilsættes alle ingredienserne til en blender/foodprocessor: bagte rødbeder, kikærter, tahin, citronsaft, hvidløg, olie og frisk timian. Blend til det er helt cremet. OBS. tilsæt vandet undervejs efter behov. Der kan tilsættes mere eller mindre vand, afhængig af hvilken konsistens der ønskes. Smag til med salt og peber.
  • Anret rødbedehummus i en skål, og top med lidt god olie, frisk timian, peber og flagesalt.
  • Opbevar i en tætlukket beholder i køleskabet i 2-3 dage.
Har du prøvet denne opskrift?Del dine tanker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




Opskrifter du måske vil kunne lide

Velkommen!

Jeg hedder Sophie, og jeg elsker at dele glæden ved at bage simpelt og lækkert surdejsbrød helt fra bunden. Her på Mad med Frihed finder du opskrifter, tips og værktøjer, der gør det nemt og overskueligt at bage med surdej – uanset om du er nybegynder eller har bagt i årevis.
Ud over surdejsbrød og andet bagværk deler jeg også opskrifter på nemme hverdagsretter, snacks, kager og meget mere.

Ny e-bog: Succes med surdej – Download her

Hent din GRATIS guide til surdej!

Download din gratis guide til surdej

*Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.