100gramcultura naturel (eller lignende f.eks. yoghurt, skyr mm)
3/4dlmælk
2tskvaniljesukker
2tskbagepulver
1tskkanel
Creme med flødeost
250gramneutral flødeost
200gramflormelis
100gramsmør
1tskvaniljesukker
Pynt
Små marcipan påskeæg i forskellige farver
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Tilsæt smør, sukker og brun farin til en skål og pisk det sammen.
Tilsæt æggene ét efter et og pisk undervejs.
Tilsæt surdej, mel, vaniljesukker, bagepulver og kanel til æggemassen og pisk sammen til der ikke er flere klumper.
Tilsæt cultura, mælk og de fintrevne gulerødder (jeg anbefaler at klemme overskydende væske fra gulerødderne inden det tilsættes). Vend ingredienserne i dejen med en dejskraber.
Klargør din form med et stykke bagepapir (min form er 20x20 cm) og hæld dejen heri.
Bag i ovnen i 30-40 minutter til den er gennembagt og gylden på overfladen.
Lad kagen køle helt af.
Creme med flødeost
I mellemtiden laves ostecremen: tilsæt smør og flødeost til en skål og pisk til der ikke er flere klumper.
Tilsæt flormelis og vaniljesukker og pisk igen til cremen er luftig og cremet.
Stil glasuren på køl til du skal bruge den (gerne 1-2 timer). Herefter fordeles cremen på kagen (eller brug en sprøjtepose), og top med hakkede marcipan påskeæg.