Påskekage med Surdej

Der er noget særligt over gulerodskage og forår 🥕🍰 Den bløde krumme, de varme krydderier og den cremede glasur – det er ikke svært at forstå den er så populær!

I påsken får gulerodskage ofte en velfortjent plads på kagebordet, pyntet med hakkede marcipanæg, som både giver en sprød topping og bidrager med smukke farver 😍 Med en smule surdej i kagen får du et spændende twist af denne klassiker, men uden at gå på kompromis med den klassiske sødme og smag 🙌

Hvis du ikke har en surdej

Du kan faktisk godt bage denne kage selvom du ikke har en surdej – gå til SIDEN HER for at få fat i opskriften 😍 Opskriften er næsten den samme, og med en anden glasur på toppen – du kan dog fint lave cremen med flødeost fra denne opskrift og bruge som topping sammen med lidt hakkede påskeæg 🐣

Påskekage med Surdej

Påskekage med Surdej

Opskrift af: Sophie

Den lækreste svampede gulerodskage med (fløde)ostecreme på toppen – den ultimative påskekage med et twist af surdej!

0.0 fra 0 bedømmelser
Servings

4

servings
Prep time

30

minutter
Tilberedning

40

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 200 gram hvedemel

  • 200 gram gulerod, fintrevet

  • 150 gram smør

  • 100 gram sukker

  • 100 gram brun farin

  • 100 gram surdej (aktiv eller overskud)

  • 4 æg

  • 100 gram cultura naturel (eller lignende f.eks. yoghurt, skyr mm)

  • 3/4 dl mælk

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 2 tsk bagepulver

  • 1 tsk kanel

  • Creme med flødeost
  • 250 gram neutral flødeost

  • 200 gram flormelis

  • 100 gram smør

  • 1 tsk vaniljesukker

  • Pynt
  • Små marcipan påskeæg i forskellige farver

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Tilsæt smør, sukker og brun farin til en skål og pisk det sammen.
  • Tilsæt æggene ét efter et og pisk undervejs.
  • Tilsæt surdej, mel, vaniljesukker, bagepulver og kanel til æggemassen og pisk sammen til der ikke er flere klumper.
  • Tilsæt cultura, mælk og de fintrevne gulerødder (jeg anbefaler at klemme overskydende væske fra gulerødderne inden det tilsættes). Vend ingredienserne i dejen med en dejskraber.
  • Klargør din form med et stykke bagepapir (min form er 20×20 cm) og hæld dejen heri.
  • Bag i ovnen i 30-40 minutter til den er gennembagt og gylden på overfladen.
  • Lad kagen køle helt af.
  • Creme med flødeost
  • I mellemtiden laves ostecremen: tilsæt smør og flødeost til en skål og pisk til der ikke er flere klumper.
  • Tilsæt flormelis og vaniljesukker og pisk igen til cremen er luftig og cremet.
  • Stil glasuren på køl til du skal bruge den (gerne 1-2 timer). Herefter fordeles cremen på kagen (eller brug en sprøjtepose), og top med hakkede marcipan påskeæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk