3 Begyndervenlige Opskrifter med Surdej

Det kan virke overvældende at begynde sin surdejsrejse – der er en del teknikker og begreber, samt variabler der skal tages højde for. Men sandheden er, at du ikke behøver at mestre alt på én gang! Hvis jeg var helt ny til surdej, ville jeg starte med disse tre nemme opskrifter, som hjælper dig med at forstå fermentering, glutenudvikling og bageteknikker på en overkommelig måde 🙏

1. Surdejsboller med kefir

Hvis du gerne vil bage lækre og luftige surdejsboller, så er denne opskrift et fantastisk sted at starte! Kefiren tilfører naturlige mælkesyrebakterier, der hjælper med fermenteringen på vej. Dejen er desuden nem at håndtere og kræver ikke røremaskine.

Fordele:

  • Dejen er nem at håndtere
  • Blød og luftig krumme
  • Mild, let syrlig smag

Find opskriften HER.

2. Formfranskbrød

Et formfranskbrød er en af de mest begyndervenlige måder at bage surdejsbrød på. Dejen hæver direkte i formen, hvilket gør, at du ikke skal bekymre dig om den falder sammen eller mister struktur undervejs. Denne metode giver et flot, ensartet brød, som er ideelt til sandwiches eller ristede skiver.

Fordele:

  • Ikke behov for formning
  • Giver et stabilt og ensartet resultat
  • Perfekt til madpakker og toast

Find opskriften HER.

3. Focaccia

Focaccia er en fantastisk opskrift til at lære at arbejde med en dej med lidt højere hydrering, men uden at skulle forme dejen. Dejen hældes nemlig direkte i en bradepande hvor den efterhæver – det er vigtigt at dejen hæver længe nok til at der kommer en masse flotte luftbobler. Samtidig får du et brød med en helt fantastisk smag, når det bages med olivenolie og havsalt!

Fordele:

  • Ikke behov for formning
  • Må gerne overhæve en smule
  • Sprød skorpe og lækker smag

Find opskriften HER.

Hvilken opskrift vil du prøve først?

Uanset hvilken opskrift du vælger, får du en god introduktion til surdejsbagning, uden at det bliver for teknisk. Så er det bare at vælge hvilken opskrift du har lyst til at prøve kræfter med først 🙏

Rigtig god bagelyst! 😍

Relateret

Velkommen!

Jeg hedder Sophie, og jeg elsker at dele glæden ved at bage simpelt og lækkert surdejsbrød helt fra bunden. Her på Mad med Frihed finder du opskrifter, tips og værktøjer, der gør det nemt og overskueligt at bage med surdej – uanset om du er nybegynder eller har bagt i årevis.
Ud over surdejsbrød og andet bagværk deler jeg også opskrifter på nemme hverdagsretter, snacks, kager og meget mere.

KOMMER SNART: NY E-BOG

Hent din GRATIS guide til surdej!

Download din gratis guide til surdej

*Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.