Ovnbagt orzo med tomat og kikærter
En skøn ovnbagt pastaret, som er nem og hurtig at lave. Alle ingredienserne tilsættes et ovnfast fad, og så klarer ovnen resten.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
- 200 gram orzo (eller risini)
- 1 løg
- 1/2 squash
- 50 gram hakkede soltørrede tomater i olie (drænet)
- 1 dåse kikærter (drænet)*
- 1 dåse hakkede tomater/pastasauce
- 500 ml kogende vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 spsk oregano
- 1 spsk røget paprika
- Salt og peber
Topping
- Frisk basilikum
- Burrata/mozzarella*
Hak løget og skær squash i små firkanter.
Alle ingredienserne blandes sammen i et ovnfast fad. Fold stanniol over fadet og bag det i en varm ovn på 200 grader i ca. 30-40 minutter. Det er en god idé at røre rundt i retten et par gange undervejs, og evt. tilsætte lidt ekstra væske om nødvendigt.
Top med hakket frisk basilikum, olivenolie, cremet burrata (eller mozzarella), og servér gerne med sprødt surdejsbrød.
- *Hvis retten toppes med mozzarella i stedet for burrata, anbefaler jeg at bage retten yderligere 5 minutter, så osten smelter.
- I stedet for kikærter kan man f.eks. bruge kyllingebryst i tern, chorizo eller lign.