Nem aftensmad når det er bedst
Hvem sagde at sund mad behøver være tidskrævende? Jeg er virkelig begejstret for denne ret, som jeg har lavet flere gange på det seneste. Ikke kun fordi det smager helt fantastisk, men også fordi det kræver minimalt med forberedelse.
Jeg bruger risini (også kendt som orzo), som er en lille pastavariant, der mest af alt ligner ris. Risini er særligt god til opskrifter som denne, da den har en kortere kogetid sammenlignet med andre slags pasta.
Dette er den ultimative ret når det skal være nemt, hurtigt og lækkert. Prøv det, jeg lover at du ikke vil fortryde det 🙌
Ovnbagt risini
Opskrift af: SophieEn skøn ovnbagt pastaret, som er nem og hurtig at lave. Alle ingredienserne tilsættes et ovnfast fad, og så klarer ovnen resten.
4
personer15
minutter35
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
200 gram risini (eller orzo)
1 løg
1/2 squash
50 gram soltørrede tomater i olie
1 dåse kikærter (drænet)
1 dåse hakkede tomater/pastasauce
500 ml kogende vand
1 grøntsagsbouillonterning
1 tsk hvidløgspulver
1 spsk oregano
1 spsk røget paprika
Salt & peber
- Topping
Frisk basilikum
Burrata/mozzarella* (undlad hvis retten skal være vegansk)
Fremgangsmåde
- Hak løget og skær squash i små firkanter.
- Alle ingredienserne blandes sammen i et ovnfast fad. Fold stanniol over fadet og bag det i en varm ovn på 200 grader i ca. 30-40 minutter. Det er en god idé at røre rundt i retten et par gange undervejs, og evt. tilsætte lidt ekstra væske om nødvendigt.
- Top med hakket frisk basilikum, cremet burrata (eller mozzarella).
Bemærkninger
- * Hvis retten toppes med mozzarella i stedet for burrata, anbefaler jeg at bage retten yderligere 5 minutter, så osten smelter.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar