Go Back
+ servings

Græskarpandekager

Disse pandekager er lavet med bl.a. græskarpuré og yoghurt hvilken giver en fantastisk smag og lækker konsistens.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Morgenmad, Snacks, Surdej
Antal 14 stk

Ingredienser
  

  • 100 gram surdej, aktiv eller overskud (kan undlades, se noter)
  • 100 gram græskarpuré
  • 150 gram yoghurt naturel
  • 50 gram mælk
  • 2 æg
  • 35 gram smeltet smør
  • 200 gram hvedemel
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk natron

Sådan gør du
 

  • Tilsæt surdej, æg, mælk, yoghurt, græskarpuré og ahornsirup til en skål og pisk det sammen (jeg bruger blot et piskeris).
  • Tilsæt hvedemel, kanel, vanilje, bagepulver og natron. Pisk hele sammen, og tilsæt det smeltede smør lidt efter lidt. Dejen vil være lidt til den tykke side.
  • Opvarm en pande. Sørg for at den har varmet tilstrækkeligt op, inden der tilsættes fedtstof (fx smør eller kokosolie), og steg pandekagerne sprøde og gyldne på begge sider (jeg steger 4 pandekager ad gangen på samme pande).
  • Spis dem som de er, eller servér med lækre toppings f.eks. ahornsirup, æbletern, græsk yoghurt, nødder eller lign.

Noter

  • Alternativ til 100 g surdej: tilføj i stedet 1 æg, 25 g mælk og 25 g mel.
  • Opskriften er fryseegnet.
  • Tried this recipe?Let us know how it was!