100gramsurdej, aktiv eller overskud(kan undlades, se noter)
100gramgræskarpuré
150gramyoghurt naturel
50grammælk
2æg
35gramsmeltet smør
200gramhvedemel
1spskahornsirup
1/2tskkanel
1tskvaniljesukker
1/2tskbagepulver
1/4tsknatron
Sådan gør du
Tilsæt surdej, æg, mælk, yoghurt, græskarpuré og ahornsirup til en skål og pisk det sammen (jeg bruger blot et piskeris).
Tilsæt hvedemel, kanel, vanilje, bagepulver og natron. Pisk hele sammen, og tilsæt det smeltede smør lidt efter lidt. Dejen vil være lidt til den tykke side.
Opvarm en pande. Sørg for at den har varmet tilstrækkeligt op, inden der tilsættes fedtstof (fx smør eller kokosolie), og steg pandekagerne sprøde og gyldne på begge sider (jeg steger 4 pandekager ad gangen på samme pande).
Spis dem som de er, eller servér med lækre toppings f.eks. ahornsirup, æbletern, græsk yoghurt, nødder eller lign.
Noter
Alternativ til 100 g surdej: tilføj i stedet 1 æg, 25 g mælk og 25 g mel.