Græskarpandekager

Hvad er bedre end at forvandle et græskar til en stak lækre, luftige pandekager? Denne opskrift er et godt eksempel på hvor alsidigt græskar er i madlavningen, det er virkelig kun fantasien der sætter grænser for græskarets mange anvendelsesmuligheder. I dette blogindlæg får du ikke kun opskriften på uimodståelige græskarpandekager, jeg kommer også til at gennemgå den nemmeste metode til at lave din egen græskarpuré 🙌

En god start på dagen

Disse pandekager er perfekte til at give dig en god, mættende start på dagen. Opskriften kombinerer proteinrige ingredienser som yoghurt og æg med kostfibre fra græskar, hvilket skaber en morgenmad, der både holder dig mæt længere og giver kroppen de næringsstoffer, den har brug for.

Den bedste græskarpuré til pandekager

For nyligt opdagede jeg, hvor nemt det er at bage græskar med skallen i ovnen, indtil kødet er helt mørt. Når det er færdigbagt, kan det let skrabes ud og blendes til en silkeblød puré. Denne metode er ikke kun enklere end at koge græskar, men den fremhæver også smagen langt bedre. Resultatet er en let og cremet puré, der kan bruges i et væld af opskrifter.

Græskarsorter

Lige nu ser man mange dekorative græskar overalt, men vidste du, at mange af dem faktisk kan spises? Jeg har selv prøvet et “speckled hound” græskar, som har en lys orange farve med fine grønne pletter. Indeni gemmer sig et smukt, dyborange kød – helt perfekt til at lave græskarpuré. Bare et lille tip herfra 😉

Af andre gode sorter kan nævnes:

  • Hokkaido
  • Kabocha (grøn hokkaido)
  • Crown prince

Sådan gør du:

  1. Start med at vaske græskaret og tør det grundigt.
  2. Skær græskaret i halve/kvarte (afhængig af størrelsen) og fjern kerner og stilk. Placér på en bageplade med bagepapir.
  3. Smør alle sider ind i en smule olie. Vend indersiden ned mod bagepapiret.
  4. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 1-1,5 time, til græskaret er helt mørt og karamelliseret.
  5. Lad græskaret køle ned, og skrab indholdet i en skål (kassér skallen).
  6. Blend til en cremet puré (jeg bruger en stavblender).
  7. Opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder i ca. 5 dage, eller frys det ned til senere brug.

En note omkring surdej

Det er nok ikke nogen hemmelighed at jeg elsker min surdej… det betyder også at jeg tilsætter surdej i alle de opskrifter, hvor jeg kan slippe afsted med det 😅 Fordelene ved at tilsætte surdej til opskrifter som denne, er at det bidrager med en god konsistens og smag samtidig med at jeg får brugt det overskudssurdej jeg måtte have fra bagning. Men frygt ikke, hvis du ikke lige har en bageklar surdej derhjemme – jeg har lavet en version af opskriften som er uden surdej, så alle kan være med.

Hvis du vil lave opskriften uden surdej kan du tilsætte: 1 ekstra æg, 25 g ekstra mel og 25 g ekstra æg. Så kommer opskriften til at se sådan ud:

  • 3 æg
  • 100 g græskarpuré
  • 150 g yoghurt naturel
  • 75 g mælk
  • 35 g smeltet smør
  • 225 g hvedemel
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk natron

Følg samme fremgangsmåden som i opskriften.

Gode grunde til at lave græskarpandekager derhjemme 🎃

Disse pandekager er ikke bare smukke med deres varme, gyldne farve, de er også fulde af smag. Græskar tilfører pandekagerne en naturlig sødme og en dejlig blød konsistens, som gør dem ekstra saftige.

Servér dem med et strejf af ahornsirup, en klat græsk yoghurt, æbletern eller lidt ristede nødder for en perfekt kombination af sødt og cremet med en smule crunch. De er ideelle til en hyggelig weekendbrunch, hvor du kan forkæle dig selv og dine nærmeste med en varm og smagfuld start på dagen.

Græskarpandekager

Græskarpandekager

Opskrift af: Sophie

Disse pandekager er lavet med bl.a. græskarpuré og yoghurt hvilken giver en fantastisk smag og lækker konsistens.

0.0 fra 0 bedømmelser
Antal

14

stk
Forberedelse

10

minutter
Tilberedning

20

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 100 gram surdej (kan undlades, se noter)

  • 100 gram græskarpuré

  • 150 gram yoghurt naturel

  • 50 gram mælk

  • 2 æg

  • 35 gram smeltet smør

  • 200 gram hvedemel

  • 1 spsk ahornsirup

  • 1/2 tsk kanel

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 1/2 tsk bagepulver

  • 1/4 tsk natron

Fremgangsmåde

  • Tilsæt surdej, æg, mælk, yoghurt, græskarpuré og ahornsirup til en skål og pisk det sammen (jeg bruger blot et piskeris).
  • Tilsæt hvedemel, kanel, vanilje, bagepulver og natron. Pisk hele sammen, og tilsæt det smeltede smør lidt efter lidt. Dejen vil være lidt til den tykke side.
  • Opvarm en pande. Sørg for at den har varmet tilstrækkeligt op, inden der tilsættes fedtstof (fx smør eller kokosolie), og steg pandekagerne sprøde og gyldne på begge sider (jeg steger 4 pandekager ad gangen på samme pande).
  • Spis dem som de er, eller servér med lækre toppings f.eks. ahornsirup, æbletern, græsk yoghurt, nødder eller lign.

Noter

  • Alternativ til 100 g surdej: tilføj i stedet 1 æg, 25 g mælk og 25 g mel.
  • Opskriften er fryseegnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk