Go Back
+ servings

Cookies med Surdej, Valnødder og Chokolade

Disse lækre cookies har en unik dybde af smag fra surdej, som går perfekt sammen med den søde chokolade og de sprøde nødder. Hvis du har surdej i overskud, så er dette opskriften til dig!
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Ret Snacks
Antal 10 stk

Ingredienser
  

  • 125 gram koldt smør
  • 125 gram brun farin
  • 75 gram sukker
  • 1 æg
  • 2 spsk surdej (50 gram)
  • 2 spsk mælk
  • 200 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 50 gram mørk chokolade
  • 50 gram mælkechokolade
  • 50 gram valnødder (kan udelades)

Valgfrit

  • Flagesalt

Sådan gør du
 

  • I skålen til røremaskinen tilsættes smør, brun farin og sukker.
  • Pisk ved laveste hastighed til smør og sukker er blandet sammen. Jeg anbefaler at bruge denne type dejkrog:
  • Tilsæt æg og surdej, og rør det sammen (OBS. pisk ikke for længe, det skal kun lige vendes sammen).
  • Tilsæt mel, bagepulver, mælk og vanilje og rør igen sammen ved lav hastighed, til alt melet er absorberet (undgå at piske for længe).
  • Hak valnødder, mørk chokolade, og mælkechokolade og vend det i dejen.
  • Form nu dejen til 10 lige store kugler.

Hvis du vil bage dagen efter:

  • Placér cookie-kuglerne i en lufttæt beholder i køleskabet natten over. På denne måde får surdejen mulighed for at fermentere, og udvikle smag og tekstur. Hvis du gerne vil bage med det samme, kan du blot gå videre til næste trin.

Når du er klar til at bage:

  • Forvarm ovnen til 200 grader. Placér cookie-kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir (ca. 6 cookies pr. bradepande).
  • Bag i ovnen i 10-12 min. Hvis din ovn varmer ujævnt, kan du med fordel vende bagepladerne undervejs.
  • Hold øje med dem, og sørg for at de ikke får for lang tid! Overfladen skal gerne være let gylden, og det er OK hvis midten ser en lille smule blød ud. Dette skyldes at tilberedningen fortsætter, efter de er kommet ud af ovnen. Lad dem afkøle på en bagerist (behold dog bagepapiret under dem, så de ikke går i stykker).
  • Hvis du kan lide en smule salt på dine cookies, kan du drysse med lidt flagesalt mens de afkøler.
  • Opbevares i en lufttæt beholder.
Tried this recipe?Let us know how it was!