Preshape og formning: Rundt brød

Der findes mange måder man kan forme dejen på, og jeg tror at alle der bager med surdej har deres egen måde at gøre det på – men her får du en oversigt over en simpel måde at preshape og forme et rundt brød.

Sådan gør du:

  • I de første klip ser du hvordan jeg spænder dejen op (preshape). Herefter lader jeg dejen hvile i 20 min.
  • Efter preshape: Vend forsigtigt dejen rundt, så du nu har undersiden opad.
  • Brug hænderne til at folde hvert hjørne af dejen ind over midten, så du opnår en rund form.
  • Vend dejen om, så samlingen vender nedad.
  • Brug hænderne til at spænde dejen op i en cirkulær bevægelse – træk forsigtigt dejen mod dig på bordet, og drej den lidt for hver bevægelse. Gentag et par gange indtil du har en glat, spændt overflade.
  • Placér dejen i hævekurven med samlingen opad.

Download din gratis guide til surdej

*Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.