Foldeteknik: Coil folds

Coil folds er en blid, men effektiv foldeteknik, der hjælper med at udvikle glutenstrukturen i dejen uden at slå luften ud. Den er særlig velegnet til våde og elastiske dejtyper, hvor du ønsker at bevare så meget luftighed som muligt.

Se videoen for en trin-for-trin demonstration, og følg den nemme fremgangsmåde herunder – så bliver du hurtigt skarp til at folde din dej med coil folds!

Sådan gør du:

  • Med fugtige hænder, løftes dejen forsigtigt op på midten.
  • Dejen vil trække sig selv ned og “folde” sammen under sin egen vægt – slip den blidt.
  • Drej skålen 180°, og gentag fra den anden side.
  • Du kan gentage coil fold-teknikken flere gange – hvor mange afhænger af dejens styrke. 
  • Læs dejen: føles den stadig løs, kan en ekstra fold give den lidt mere spændstighed. Føles den stram og spændt, er det tid til at lade den hvile.

Download din gratis guide til surdej

*Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.