Foldeteknik: Stræk & fold

Stræk og fold er en simpel, men effektiv foldeteknik, der hjælper med at styrke glutenstrukturen i din dej. Den er især nyttig tidligt i hæveprocessen, når dejen endnu ikke har opbygget så meget styrke.

Se videoen for en trin-for-trin demonstration, og følg den nemme fremgangsmåde herunder – så bliver du hurtigt en mester i at folde dej!

Sådan gør du:

  • Med en fugtet hånd, løftes et hjørne af dejen op.
  • Stræk den lidt opad (uden at rive den i stykker), og fold den ind over midten.
  • Drej skålen 90°, og gentag fra næste side.
  • Fortsæt, til du har foldet dejen sammen fra alle sider (fold så længe dejen tillader det).
  • Dæk til, og lad den hvile til næste fold.

Download din gratis guide til surdej

*Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.