Go Back
+ servings

Surdejspasta

En utrolig velsmagende version af hjemmelavet pasta med tilføjelsen af surdej! Denne opskrift kan bruges præcis som almindelig pasta, i alle dine yndlings pastaretter.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 1 day
Ret Surdej, Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 æg
  • 275 gram durummel
  • 50 gram (overskuds) surdej
  • 1/4 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Tilsæt alle ingredienser til en foodprocessor: durummel, surdej, æg og salt.
  • Blend på lav hastighed, indtil dejen begynder at samle sig.
  • Tag dejen ud af foodprocessoren, form den til en kugle. Hvis dejen er klistret kan den æltes på køkkenbordet med en smule ekstra durummel. Pak dejen ind i husholdningsfilm.
  • Lad dejen hvile 30-60 minutter ved stuetemperatur, inden den stilles på køl natten over.

Udrulning af pasta i pastamaskine

  • Når dejen har hvilet, er det tid til at forme den: Start med at dele dejen i 4 lige store stykker.
  • Sæt pastamaskinen til den bredeste indstilling.
  • Flad den éne dej klump let ud med hænderne, og kør den igennem maskinen. Fold dejen i halve, og kør den igennem igen.
  • Justér maskinen til en smallere indstilling, og kør dejen igennem. Fortsæt, indtil du når den ønskede tykkelse. Jeg plejer at gå efter trin 6 på min pastamaskine. Dejen skal være så tynd at man kan se sin hånd igennem.
  • Når dejen har den ønskede tykkelse drysses pastapladen godt med durummel. Kør nu pastaen igennem maskinen en sidste gang, i den form der ønskes f.eks. fettucine.
  • Bring en gryde med saltet vand i kog, og kog den friske pasta i 2-5 min.
  • Dræn pastaen og servér den med din yndlings pastasauce.

Noter

  • I opskriften behøver du ikke bruge aktiv surdej, du kan fint bruge overskudssurdej evt. fra køleskabet.
  • Tried this recipe?Let us know how it was!