Go Back
+ servings

Surdejspandekager

Prøv disse lækre og tynde surdejspandekager alá franske Crêpes. Helt perfekte at servere med dit yndlingsfyld!
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Snacks
Antal 10 stk

Ingredienser
  

  • 3 æg
  • 100 gram surdej
  • 35 gram sukker
  • 100 gram cultura/yoghurt naturel
  • 35 gram smør
  • 2 dl mælk
  • 150 gram hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk kardemomme

Sådan gør du
 

  • Tilsæt æg, cultura, sukker og surdej til en skål og pisk det sammen (med et piskeris eller håndmikser).
  • Smelt smørret i en gryde/mikroovn. Imens tilsættes mel, vanilje, kardemomme og bagepulver til skålen. Pisk det godt sammen til der ikke er flere klumper.
  • Tilsæt nu mælken lidt af gangen, og pisk undervejs.
  • Tilsæt til sidst det smeltede smør, og pisk igen. Dejen vil virke lidt tynd - det er meningen.
  • Du kan med fordel lade dejen stå og trække i 20 min, men det kan også lade sig gøre at stege dem med det samme.
  • Opvarm til middel varme. Tjek om panden er varm ved at tilsætte lidt smør eller flydende fedtstof - det skal gerne boble let.
  • Tilsæt 1/2-1 dl dej (afhængig af størrelsen på din pande). Drej nu panden til siderne så dejen fordeler sig. Steg nu pandekagen på begge sider til den er gylden, og fortsæt med resten af portionen.

Noter

  • Opskriften er fryseegnet.
  • Tried this recipe?Let us know how it was!