Go Back
+ servings

Surdejsbrownie

Den ultimative brownie til chokoladeelskeren, med et twist af surdej
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 2 minutter
Ret Kager
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 4 æg
  • 100 gram sukker
  • 200 gram farin
  • 75 gram surdej
  • 25 gram hvedemel
  • 200 gram smør
  • 150 gram chokolade 70%
  • 50 gram kakaopulver
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du
 

  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Bland æg, sukker og brun farin i en røreskål. Pisk det lyst og luftigt i ca. 8 min. ved høj hastighed (det er vigtigt at piske længe nok).
  • Smør og chokolade vejes af i en skål, og smeltes i mikroovn eller i en gryde.
  • Tilsæt surdej, kakaopulver, hvedemel, vaniljesukker og den smeltede smør/chokolade til æggemassen. Pisk det hele sammen til en jævn masse (OBS. pisk ikke for længe).
  • Beklæd en bageform (20 x 20 cm) med bagepapir og hæld dejen heri.
  • Bag kagen i ca. 25-30 min. På dette tidspunkt vil kagen stadig være lidt våd i midten - det er okay.
  • Lad din brownie afkøle helt inden den skæres ud.

Noter

  • Denne brownie bliver kun bedre dagen efter, og kan med fordel opbevares på køl.
  • Tried this recipe?Let us know how it was!