Go Back
+ servings

Påskefrokost med surdejsbrød bagt i Le Creuset brødform

Her får du opskriften på 4 lækre påskeanretninger som både er nemme at lave og utrolig velsmagende.
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Frokost
Antal 5 personer

Ingredienser
  

Kyllingesalat

  • 200 gram tilberedt kylling
  • 100 gram creme fraiche 13%
  • 35 gram mayonnaise
  • 1 forårsløg, fintsnittet
  • 1 lille håndfuld persille, finthakket
  • 1 tsk karry
  • Salt og peber

Forårssalat

  • Mini-romaine
  • Friske grønne asparges
  • Radisser
  • Parmesan
  • Øko citron
  • Olie, salt og peber

Krydderurtesmør

  • 200 gram blødt smør
  • 1 god håndfuld friske krydderurter fx persille og purløg

Syltede rødløg

  • 2 dl lagereddike
  • 2 dl sukker
  • 5-6 rødløg
  • Sylteglas (0,5 L)
  • 1 spsk Hele peberkorn

Øvrigt

  • Avocado
  • Koldtrøget laks/ørred
  • Æg
  • Dit yndlings surdejsbrød

Sådan gør du
 

Kyllingesalat

  • Start med at skære kyllingen i meget små tern.
  • Bland kylling, mayonnaise, creme fraiche og karry i en skål.
  • Snit forårsløget og hak persillen fint. Tilsæt til kyllingesalaten.
  • Rør det hele godt sammen og smag til med salt og peber.

Forårssalat

  • Knæk den nederste del af de grønne asparges, og skyl dem grundigt. Dryp af på et styk køkkenrulle.
  • Opvarm en pande med lidt olie. Skær asparges over på midten, og tilsæt til den varme pande - lynsteg i et par minutter så de stadig har lidt bid. Lad de stegte asparges køle af på en tallerken.
  • Snit romainesalat og skær radisserne i kvarte.
  • Anret salaten med romaine, stegte asparges og radisser. Brug en grøntsagsskræller til at lave fine strimler af parmesanost. Top med den mængde du ønsker, og slut af med lidt revet citronskal.

Krydderurtesmør

  • Tilsæt det bløde smør til en skål og pisk med håndmikser (eller røremaskine), til smørret er lyst og luftigt. Rør de finthakkede krydderurter i og smag til med lidt ekstra flagesalt.

Syltede rødløg

  • Start med at hælde kogende vand over dit sylteglas.
  • Pil skallen af løgene og skær dem i tynde ringe.
  • Tilsæt løg til sylteglasset (tilsæt evt. flere eller færre løg afhængig af hvor meget de fylder.
  • Tilsæt eddike, sukker og peberkorn til en lille gryde, og varm op til omkring kogepunktet. Lad det småsimre til sukkeret er opløst.
  • Hæld sukkerlagen over rødløgene.
  • Lad glasset køle ned, inden det stilles i køleskabet.

Anretning

  • Når du har forberedt de forskellige elementer er det bare tilbage at anrette de smukke og smagfulde retter! Rødløg, kryddersmør og kyllingesalat kan fx serveres i disse smukke minigryder og forårssalaten kan serveres i denne skål med den flotteste påskegule farve. Anret fx en skive surdejsbrød med kryddersmør, laks, avocado og pocheret æg eller kyllingesalat og syltede rødløg på en fin frokosttallerken. Se evt. min video hvor jeg serverer retterne HER.
Tried this recipe?Let us know how it was!