Go Back
+ servings

Hindbærsnitter med surdej

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hviletid 1 time
Ret Kager, Surdej
Antal 8 stk

Ingredienser
  

  • 150 gram hvedemel
  • 100 gram overskudssurdej (f.eks. som har stået i køleskabet nogle dage)
  • 100 gram koldt smør
  • 50 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2-3 spsk mælk
  • 1 knivspids salt
  • 100 gram hindbærmarmelade

Topping

  • Glasur: 50 g flormelis og ~4 tsk vand
  • Frysetørrede hindbær

Sådan gør du
 

  • Start med at blande mel, sukker, vaniljesukker og salt i en skål.
  • Tilsæt det kolde smør i tern, som smuldres ind i melet med hænderne.
  • Tilsæt overskudssurdej og mælk og rør det sammen til en sammenhængende dej.
  • Del dejen i to og pak dem ind i husholdningsfilm. Stil på køl i 2 timer.
  • Forvarm ovnen til 200 grader, og tag dejen ud af køleskabet. Drys køkkenbordet med lidt mel, og begge klumper dej ud til to rektangler på ca. 12x28 cm.
  • Læg de 2 plader på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 15 min. og vend evt. bradepanden en gang undervejs. Kanterne skal være let gyldne, men pas på ikke at give dem for meget. Lad pladerne afkøle på en bagerist.
  • Smør nu hindbærmarmeladen over den ene plade som bliver bunden. Undgå at smørre marmeladen helt ud til kanten. Læg den anden plade ovenpå.
  • Rør nu glasuren sammen, og fordel i en stribe langs midten af pladen. Drys evt. med frysetørrede hindbær.
  • Herefter kan pladen skæres i ca. 7-8 stykker og nydes. Opbevares i en lufttæt beholder.
Tried this recipe?Let us know how it was!