Go Back
+ servings

Gulerodskage med cashew-creme

Traditionel gulerodskage serveres ofte med en flødeost creme på toppen, men denne gang gør vi det anderledes og bruger en hemmelig ingrediens (okay måske ikke så hemmelig hvis man læser overskriften) til at lave et lækkert alternativ til den klassiske topping.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Dessert, Kager
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 200 gram gulerødder (fintrevet)
  • 4 æg
  • 100 gram brun farin
  • 100 gram sukker
  • 150 gram smør
  • 150 gram hvedemel
  • 50 gram havremel (kan erstattes af mere hvedemel)
  • 100 gram neutral skyr/cultura eller lign.
  • 1/2 dl mælk
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 knivspids salt

Cashew-creme*

  • 250 gram usaltede cashewnødder
  • 1 dl mandelmælk
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 dl ahornsirup
  • 1 Knivspids salt

Sådan gør du
 

  • Start med at stille cashewnødderne i blød. De skal stå i min. 2 timer.
  • Start med at skrælle og rive gulerødderne på den fine side af et rivejern. Klem overskydende væske af med hænderne.
  • Pisk smør, brun farin og sukker sammen og tilsæt derefter æggene ét ad gangen mens du stadig pisker.
  • Tilsæt de tørre ingredienser herunder mel, havremel, vaniljesukker, bagepulver, kanel, kardemomme og salt. Pisk det sammen til en glat dej.
  • Tilsæt de revne gulerødder, skyr og mælk. Pisk igen, men kun lige til ingredienserne er rørt sammen. Alternativt kan du vende disse ingredienser i med en dejskraber.
  • Beklæd en form med bagepapir og bag kagen ved 200° varmluft i ca. 35-40 minutter til den er gennembagt.

Cashew-creme

  • Dræn vandet fra cashewnødderne og tilsæt alle ingredienserne til en kraftig blender eller foodprocesser. Blend til du opnår en helt glat konsistens.
  • Når kagen er afkølet, smørres cremen ovenpå. Kan serveres med det samme, eller opbevares i køleskabet.

Noter

  • *OBS. bemærk venligst at den samlede mængde af cashew-creme, er større end mængden du skal bruge til kagen. Dette skyldes at dette er den mindste mængde der kan blendes sammen i en alm. blender. Cremen kan heldigvis fryses, så det kan bruges igen næste gang du bager. Derudover kan det også bruges som eksempelvis smørrepålæg eller dip til æbler.
  • Tried this recipe?Let us know how it was!