Go Back
+ servings

Focaccia med Ramsløgpesto

Dette focacciabrød er både luftigt og saftigt – toppet med ramsløgpesto får du en sand forårsfavorit!
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet hævetid 20 timer
Ret Brød, Surdej
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 1 portion surdejsfocaccia, find opskriften HER

Ramsløgpesto

  • 100 gram ramsløg
  • 125 gram mandler eller cashewnødder (eller en blanding)
  • 75 gram parmesanost
  • 1,5-2 dl god olivenolie
  • Salt (1-2 tsk - smag til)

Sådan gør du
 

  • Følg opskriften på focaccia til trin 10.
  • Du kan fint begynde at lave pestoen mens focaccia dejen hæver - så er det klar til næste dag: Start med at varme ovnen op til 200 grader. Hæld nødderne på en bradepande og rist dem i ovnen i 5 minutter. Dette er valgfrit, men det giver en god smag.
  • Start med at skylle de friske ramsløg og tør dem grundigt med køkkenrulle. Skær parmesanost i mindre skiver.
  • Tilsæt alle ingredienser: ramsløg, nødder, parmesan, olie og salt (start med 1 tsk) til en foodprocesser, og blend til det her helt cremet. Smag på pestoen og tilsæt evt. mere salt.

Lav focaccia

  • Forvarm ovnen til 250 grader.
  • Når focaccia dejen er hævet tilsættes 75-100 g pesto i små klumper på toppen af dejen sammen med 1 spsk olie. Brug fingrene til at prikke i dejen, så de fine luftbobler kommer frem og brødet får den klassiske focaccia form.
  • Sæt brødet i den varme ovn, og skru ned til 200 grader. Bag i ca. 30 minutter eller til overfladen er flot gylden.
  • Lad brødet afkøle en smule på en bagerist, inden det skæres ud.

Noter

  • OBS: Opskriften på pesto giver en større portion end der er brug for til focaccia brødet - du kan opbevare den overskydende pesto i en lufttæt beholder i køleskabet i en uge, eller fryse det ned.
  • Tried this recipe?Let us know how it was!