Go Back
+ servings

Focaccia med Havreris

Lækkert og luftigt focaccia med et twist af havreris som giver en uimodståelig sprød topping!
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet hævetid 20 timer
Ret Brød, Surdej
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 325 gram lunt vand
  • 350 gram Valsemøllen Tosca Farina Pizzamel (reklamelink)
  • 50 gram Valsemøllen Tosca Farina Durummel (reklamelink)
  • 100 gram aktiv surdej
  • 8 gram salt

Topping

  • 100 gram (kogte) Valsemøllen Øko havreris (reklamelink)
  • Raps- eller olivenolie
  • Flagesalt

Udstyr

  • Bageform 20x20 cm

Sådan gør du
 

  • Start med at blande vand, Valsemøllen Tosca Farina Durummel og Valsemøllen Tosca Farina Pizzamel i en skål. Lad det hvile 1 time (autolyse).
  • Kog havrerisene efter anvisning på pakken (jeg brugte 2 dl - så er der også en portion til overs). Lad havrerisene køle af og stil dem i køleskabet til dagen efter.
  • Tilsæt surdej og salt, og ælt det ind i dejen med hænderne (eller røremaskine ved lav hastighed).
  • Smør en condibøtte med olie og hæld dejen heri. Lad dejen hvile i 30 min.
  • Udfør et sæt stræk og fold. Lad dejen hvile i 30 min.
  • Udfør et sæt coil fold.
  • Dejen skal nu hæve 50-75% på køkkenbordet. Det tager typisk mellem 4-6 timer ved stuetemperatur. Læg mærke til om dejens volumen er forøget, dejen virker luftig og der er luftbobler. Herefter stilles condibøtten med låg i køleskab natten over.

Dagen efter

  • Klargør en bageform (min måler 20 x 20 cm) ved at smøre den med et godt lag olie. Lav forsigtigt et coil fold på dejen så den er spændt op, og læg dejen i bageformen med samlingen ned.
  • Lad dejen efterhæve i ca. 3 timer, eller til den er fordoblet i størrelse.
  • Forvarm ovnen til 230 grader i god tid.
  • Fordel 100 g kogte havreris ovenpå dejen, og top med et lag olie. Brug fingrene til at “prikke” dejen så det ligner et klassisk focaccia.
  • Slut af med et drys flagesalt på toppen.
  • Bag brødet i 25-30 minutter til det har en flot og gylden skorpe.
  • Afkøl brødet på en bagerist inden det f.eks. serveres med en lækker måltidssalat.
Tried this recipe?Let us know how it was!