Tilsæt vand, surdej, smeltet smør (som er fingervarmt) og kakaopulver til en skål. Rør det godt sammen.
Tilsæt hvedemel, brun farin, vaniljesukker og salt. Rør det godt sammen til en rustik dej (dejen vil være en smule klistret, det er okay).
Dæk skålen til og sæt en timer til 30 minutter.
Lav et sæt u0022stræk og foldu0022. Sæt en timer til 30 minutter.
Lav endnu et sæt u0022stræk og foldu0022. Sæt en timer til 30 minutter.
Dejen skal nu hæve med 50-75%. Mens dejen hæver kan du med fordel udføre 3-4 sæt coil folds, med 30-60 minutter imellem, for at opbygge en stærk glutenstruktur. Det er forskelligt hvor lang tid det tager for dejen at hæve, da det i høj grad afhænger af temperaturen. Se mine kommentarer ovenfor, til hvordan du vurderer om dejen har hævet nok.
Når dejen har hævet 50-75%: Klargør chokoladen ved at hakke den groft. Spray lidt vand på køkkenbordet (så klistrer dejen ikke så nemt fast), og vend skålen på højkant så dejen flyder ud. Fugt hænderne og stræk forsigtigt dejen ud på køkkenbordet som vist nedenfor. Bred nu halvdelen af chokoladen ud på dejen.
Fold nu den venstre side af dejen ind over midten.
Gentag for højre side, så fyldet nu er lukket inde.
Tilsæt nu resten af chokoladen på oversiden af dejen.
Dejen rulles nu forsigtigt sammen fra den éne ende, så du ender med noget der ligner en brødform. Luk også enderne af brødet, ved forsigtigt at klemme med fingrene.
Klargør en hævekurv og tilsæt lidt rismel (så dejen ikke hænger fast). Brug en dejskraber til vende dejen rundt, og placér den i hævekurven. Lad dejen stå i 10 minutter, hvorefter du kan vælge at u0022syu0022 enderne sammen. Det er dog ikke altid nødvendigt.
Dæk hævekurven med husholdningsfilm, og stil i køleskabet til næste dag (jeg koldhæver gerne mit et sted mellem 10-20 timer - det er ikke så afgørende, hvornår du vælger at bage det).