Der intet bedre end en mættende og nærende salat, med sæsonens bedste råvarer! Denne vintersalat med kylling samler nogle af årstidens lækreste ingredienser, til en farverig ret med MASSER af smag – perfekt som både frokost og aftensmad.
Salaten er fyldt med lynstegt grønkål, som danner en skøn base for salaten. Derudover tilsættes lækkert ovnbagt rosenkål og hokkado græskar, samt kylling. Det hele vendes i en simpel dressing med rapsolie, æbleddike og dijonsennep med honning. Hele salaten toppes med tørrede tranebær og ristede pekannødder, der giver salaten et perfekt mix af sødt og knasende.
Salat må ikke være kedeligt…
Salat behøver bestemt ikke være kedelig – tværtimod! En god salat skal ikke kun være sund, men også smage fantastisk. Denne vintersalat med kylling er et bevis på, at salater kan være fyldt med smag. Det er en ret, der giver en solid mæthed og tilfredsstillelse efter måltidet 😍
Ingredienser
- Kyllingebryst – Mørt og saftigt kød, der tilføjer protein og mæthed. Jeg foretrækker at bage kyllingen i ovnen for at gøre madlavningen så nemt som muligt.
- Grønkål – En vintergrøntsag med en mild smag og en sprød struktur, rig på vitaminer og mineraler, der giver en skøn base til salaten.
- Rosenkål – Bagt i ovnen med olie og krydderier for en mild, nøddeagtig smag der går rigtig godt med de øvrige ingredienser.
- Hokkaido-græskar – Bagt for at tilføje en let sødme og cremet konsistens til salaten.
- Dijonsennep med honning – Jeg er vild med denne ingrediens i dressinger! Den let skarpe smag fra dijonsennep kombineret med honningens sødme og giver en fantastisk smagsbalance.
- Rapsolie – Bruges i dressingen og tilfører en rund smag, som samtidig binder ingredienserne sammen.
- Æbleeddike – Giver syrlighed til dressingen .
- Tørrede tranebær – Tranebær er perfekt til årstiden og giver en sød/syrlig topping til salaten.
- Pekannødder – Sprøde pekannødder tilføjer en knasende tekstur til salaten.
Med disse ingredienser får salaten et harmonisk spil mellem sødme, syrlighed og let bitterhed – en perfekt vinterret!
Vintersalat med kylling
Opskrift af: SophieDenne vintersalat er rig på protein, og kombinerer sæsonens bedste råvarer bl.a. grønkål, rosenkål og hokkaidogræskar.
4
personer30
minutter40
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
- Kylling
450 gram kyllingebryst
2 spsk olie
Frisk rosmarin (kan undlades)
Salt og peber
- Grøntsager
1 hokkaido græskar
400 gram rosenkål
2-3 spsk olie
1 spsk ahorn/agavesirup
1/2 tsk røget paprika
1/2 tsk hvidløgspulver
Salt og peber
100 gram grønkål (gerne færdig hakket)
- Dressing
5 spsk koldpresset rapsolie
5 tsk dijonsennep med honning
2 tsk æbleeddike
Salt og peber
- Toppings
Tørrede tranebær
Pekannødder
Fremgangsmåde
- Kylling
- Start med at klargøre kyllingen: tilsæt kyllingebrystfileterne til et ovnfast fad (evt. med bagepapir i bunden). Top kyllingen med lidt olie, salt, peber og evt. lidt finthakket rosmarin.
- Bag kyllingen i ovnen ved 200 grader i ca-30-35 min, eller til det er færdigstegt. Jeg kan godt lide at sætte ovnen på grillfunktion de sidste 5-10 minutter.
- Grøntsager
- Imens kyllingen bager klargøres grøntsagerne: Fjern kerner fra hokkaido og skær den i mindre tern (man bestemmer selv om man beholder skrællen på). Fjern stilken fra rosenkål og evt. de yderste blade. Skær rosenkål i halve.
- Hæld hokkaido og rosenkål i et ovnfast fad, og tilsæt olie, røget paprika, hvidløgspulver samt salt og peber. Vend det hele godt sammen.
- Bag grøntsagerne i ovnen ced 200 grader i ca. 30 minutter eller til det er mørt.
- Opvarm en pande med 1 tsk olie, og lynsteg grønkålen. Den skal kun lige have en flot grøn farve, og fjernes herefter fra varmen.
- Anret
- Klargør dressingen, ved at røre alle ingredienser til dressingen sammen i en skål.
- Skær det færdigstegte kyllingebryst i mindre tern.
- Tilsæt grønkål til et stort serveringsfad, og top med de bagte grøntsager, kylling og dressing. Vend det hele (forsigtigt) sammen.
- Top med tørrede tranebær og pekannødder ved servering. Velbekomme!
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar