Tærtebund med Surdej

Denne tærtebund med fuldkorn og surdej er både nem at lave og fuld af smag. Den perfekte base til dine yndlingstærter. Prøv den næste gang, du vil imponere med hjemmelavet tærte. Opskriften indeholder bl.a. rapsolie, surdej og fuldkornsmel så den er både mættende og fyldt med næringsstoffer.

Prøv f.eks. tærtebunden i en lækker tærte med spinat og kalkunbacon 🙌

Tærtebund med Surdej

Denne tærtebund er nem at lave og så smager den skønt. Opskriften indeholder sunde næringsstoffer fra bl.a. olie og fuldkornsmel.
Ingen bedømmelser endnu
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Ret Aftensmad, Surdej
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 200 gram hvedemel
  • 25 gram fuldkornsmel
  • 50 gram overskudssurdej
  • 3/4 dl rapsolie
  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Tilsæt hvedemel, fuldkornsmel og salt til en skål. Bland det godt sammen.
  • Tilsæt surdej, olie og vand (tilbagehold dog lidt af vandet), og rør det sammen til en ensartet dej. Hvis dejen er for tør tilsættes det resterende vand.
  • Ælt dejen til en kugle. Dejen kan rulles ud og anvendes med det samme, eller overtrækkes med film og opbevares i køleskabet til næste dag.
  • Når du er klar til at bage tærte, rulles dejen tyndt ud på et meldrysset bord, hvorefter dejen løftes op i tærteformen inden der tilsættes fyld.
  • Tærtedejen behøver ikke at forbage, og bagetiden afhænger af fyldet. Det tager dog typisk 30-40 minutter før en tærte er færdigbagt.
Har du prøvet denne opskrift?Del dine tanker

2 svar til “Tærtebund med Surdej”

  1. Heidi Avatar
    Heidi

    Kan tærtedejen laves på forhånd og fryses ned?

    1. Sophie Avatar

      Hej Heidi! Jeg har faktisk ikke selv prøvet det, men jeg tænker sagtens det kan lade sig gøre 😃 Meld endelig tilbage hvis du tester det 🙏

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




Opskrifter du måske vil kunne lide

Velkommen!

Jeg hedder Sophie, og jeg elsker at dele glæden ved at bage simpelt og lækkert surdejsbrød helt fra bunden. Her på Mad med Frihed finder du opskrifter, tips og værktøjer, der gør det nemt og overskueligt at bage med surdej – uanset om du er nybegynder eller har bagt i årevis.
Ud over surdejsbrød og andet bagværk deler jeg også opskrifter på nemme hverdagsretter, snacks, kager og meget mere.

Ny e-bog: Succes med surdej – Download her

Hent din GRATIS guide til surdej!

Download din gratis guide til surdej

*Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.