Denne tærtebund med fuldkorn og surdej er både nem at lave og fuld af smag. Den perfekte base til dine yndlingstærter. Prøv den næste gang, du vil imponere med hjemmelavet tærte. Opskriften indeholder bl.a. rapsolie, surdej og fuldkornsmel så den er både mættende og fyldt med næringsstoffer.
Prøv f.eks. tærtebunden i en lækker tærte med spinat og kalkunbacon 🙌
Tærtebund (overskudssurdej)
Opskrift af: SophieDenne tærtebund er nem at lave og så smager den skønt. Opskriften indeholder sunde næringsstoffer fra bl.a. olie og fuldkornsmel.
Forberedelse
10
minutterTilberedning
40
minutter
Tilberednings tilstand
Hold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
200 gram hvedemel
25 gram fuldkornsmel
50 gram overskudssurdej
3/4 dl rapsolie
1 dl vand
1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Tilsæt hvedemel, fuldkornsmel og salt til en skål. Bland det godt sammen.
- Tilsæt surdej, olie og vand (tilbagehold dog lidt af vandet), og rør det sammen til en ensartet dej. Hvis dejen er for tør tilsættes det resterende vand.
- Ælt dejen til en kugle. Dejen kan rulles ud og anvendes med det samme, eller overtrækkes med film og opbevares i køleskabet til næste dag.
- Når du er klar til at bage tærte, rulles dejen tyndt ud på et meldrysset bord, hvorefter dejen løftes op i tærteformen inden der tilsættes fyld.
- Tærtedejen behøver ikke at forbage, og bagetiden afhænger af fyldet. Det tager dog typisk 30-40 minutter før en tærte er færdigbagt.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar