Tag nu dejen fra fryseren og smør fra køleskabet. Drys lidt mel på bordet og begynd at rulle dejen ud stille og roligt til ca. 42 x 22 cm, eller så det passer med bredden af smørblokken og at du har nok dej til at lukke den inde.
Læg smørblokken på midten af dejen, og fold enderne ind så de rammer midten af smørblokken, Pres alle samlingerne sammen. Brug en pizzaskærer til at skære ekstra dej fra kanterne.
Brug kagerullen til at banke på dejen, som hjælper smørret til at blive mere fleksibelt og klar til laminering. Vend dejen rundt og gentag.
Nu er det tid til at rulle den ud. Her handler det om at arbejde stille og roligt, og ikke presse dejen for meget sammen. Vend dejen rundt undervejs, og drys med mel efter behov.
Når du har rullet dejen ud til ca. 50 x 25 cm, skæres 1 af enderne.
Nu er det tid til det første bog-fold. Tag fat i enderne og fold dem ind til midten, og ”luk” dejen sammen – lidt som en bog. Du kan nu se at der er dejen har 4 lag. Pak ind i film og brug evt. kagerullen til at udjævne dejen. OBS. se evt. videogennemgang længere nede på siden.
Læg dejen i fryseren i 20 min. Efterfulgt af 1 time i køleskabet.