Go Back
+ servings

Sprød Focaccia Pizza med Burrata

Denne Focaccia Pizza kombinerer en sprød og luftig bund med friske og velsmagende toppings. Retten er helt perfekt at servere for familien eller til gæster i det lune vejr.
Ingen bedømmelser endnu
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 20 timer
Ret Surdej
Antal 6 personer

Udstyr

  • bagestål

Ingredienser
  

  • 400 gram vand
  • 100 gram aktiv surdej
  • 485 gram Valsemøllen Tosca Farina Pizzamel (reklamelink)
  • 50 gram Valsemøllen Tosca Farina Durummel (reklamelink)
  • 12 gram salt

Toppings

  • 200 gram pizzasauce
  • 150 gram revet mozzarella
  • 250 gram Burrata Drænet
  • 1 lille rødløg Fintsnittet
  • 5 San Marzano tomater Skåret i små tern
  • Hjemmelavet basilikum olie af: 2 håndfulde frisk basilikum (finthakket), 2-4 spsk olivenolie, 1/4 fed hvidløg (finthakket) og evt. en smule flagesalt
  • Balsamico glaze

Sådan gør du
 

  • Start med at blande vand, Tosca Farina Pizzamel og Tosca Farina Durummel i en skål. Lad dejen hvile til autolyse i 30–60 minutter.
  • Tilsæt herefter surdej og salt, og ælt det ind i dejen med en fugtet hånd. Hæld dejen i en oliesmurt condibøtte, dæk den til og lad den hvile i 30 minutter.
  • Udfør et sæt coil folds, dæk til igen og lad dejen hvile i yderligere 30 minutter.
  • Udfør derefter 2–4 sæt coil folds med 30–45 minutters mellemrum over de næste 2–3 timer.
  • Lad dejen hvile resten af bulk fermenteringen, indtil den er hævet 50–75 % i volumen. Det tager ca. 5 timer fra blanding af dejen (ved 23 °C).
  • Sæt herefter condibøtten i køleskabet til koldhævning natten over.

Dagen efter

  • Tag dejen ud af køleskabet, og lad den efterhæve ved stuetemperatur i 2–3 timer.
  • Placer et bagestål i ovnen og forvarm til 250 °C varmluft i 45-60 minutter.
  • Klargør et stykke bagepapir og drys med lidt durummel. Vend forsigtigt dejen ud på bagepapiret. Tilsæt ca. 2 spsk olivenolie ovenpå dejen og prik den med fingrene, så den trykkes let ud i en flad form – pas på, at den ikke bliver for tyk, så den kan bage ordentligt igennem.
  • Top med tomatsauce og revet mozzarella.
  • Skru ovnen ned til 200 °C, og bag pizzaen direkte på det varme bagestål i ~20 minutter, eller indtil bunden er sprød og gylden.
  • Lad pizzaen afkøle på en bagerist i 30 minutter, inden du topper med burrata, friske tomater, fintsnittet rødløg, basilikumolie og balsamico glaze.
Tried this recipe?Let us know how it was!