Go Back
+ servings
Rabarbertærte surdej

Rabarbertærte med Jordbær, Frangipane & Surdej

En sød og syrlig sommertærte med et twist af surdej
Ingen bedømmelser endnu
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 50 minutter
Ret Kager, Surdej
Antal 6 personer

Ingredienser
  

Mørdej

  • 150 gram hvedemel
  • 50 gram overskudssurdej
  • 50 gram sukker
  • 50 gram koldt smør
  • 50 gram koldt vand
  • 3 spsk isvand
  • 1 knivspids salt

Frugtfyld

  • 200 gram friske jordbær
  • 4 stængler rabarber
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk mel

Frangipane

  • 100 gram marcipan groftrevet
  • 60 gram blødt smør
  • 60 gram sukker
  • 1 æg
  • 40 gram mandelmel
  • 1/2 tsk mandelaroma (valgfrit)

Crumble topping

  • 45 gram hvedemel
  • 30 gram sukker
  • 35 gram smør
  • 15 gram mandelmel
  • 1/4 tsk stødt kardemomme (valgfrit)

Sådan gør du
 

Bund

  • Bland mel, sukker og salt sammen i en skål. Riv det kolde smør på den grove side af et rivejern og tilsæt det til melblandingen og smuldr det ind i dejen. Tilsæt surdej og isvand, og bland til det bliver en ensartet dej. Hvis nødvendigt tilsæt en smule mere vand. Husk ikke at ælte dejen, men blot at samle den. Form dejen til en kugle og tryk den flad. Pak den ind i en pose eller film, og læg i køleskabet i minimum 1 time.

Frugtfyld

  • Imens dejen hviler klargøres frugten. Skær jordbær i kvarte og rabarber i små stykker. Hæld i en skål og vend grundigt med 1 spsk sukker. Stil til side.

Frangipane

  • Tilsæt det bløde smør til en skål sammen med sukker, og pisk det sammen. Tilsæt ægget og pisk igen. Tilsæt groftrevet marcipan og mandelmel (evt. mandelaroma), og pisk til en cremet masse. Stil til side.

Crumble

  • Lav crumble ved at tilsætte alle ingredienserne: hvedemel, sukker, smør, mandelmel og kardemomme, til en skål og smuldr det sammen med hænderne.

Lav tærten!

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Tag nu dejen fra køleskabet, og begynd at rulle den ud på et meldrysset bord. Hvis dejen er blevet meget kold, kan det virke til at kanterne revner, men der skal bare arbejdes stille og roligt med dejen, og eftersom den tør op, bliver den nemmere at arbejde med. Rul dejen ud så det passer med størrelsen på din form (jeg anbefaler en tærteform med Ø23 cm). Hvis der er ekstra dej over kanten foldes det blot ind eller skæres til.
  • Fyld nu Frangipane-massen over bunden.
  • Dræn evt. overskydende væske fra jordbær/rabarber og vend med 1 spsk mel. Hæld frugten ovenpå Frangipane laget. Slut af med at fordele crumble let på toppen.
  • Bag tærten i ~50 min. ved 180 grader. Halvvejs i bagetiden foldede jeg folie omkring kanterne, så de ikke fik for meget farve. Du kan se at tærten er færdigbagt når den har en jævn gylden farve.
  • Lad tærten afkøle 1 times tid inden du skærer det første stykke.
Tried this recipe?Let us know how it was!