Go Back
+ servings

Gochujang Okonomiyaki (med surdej)

Sprød japansk inspireret pandekage med surdej og gochujang - et nemt, nærende og hurtigt måltid, som man har lyst til at lave igen og igen.
Ingen bedømmelser endnu
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Ret Aftensmad, Frokost
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 150 gram overskudssurdej
  • 2 æg
  • 1 tsk gochujang (kan udelades)
  • 50 gram mel
  • 1/2 dl mælk
  • 125 gram finsnittet spidskål
  • 1 lille gulerod, groftrevet
  • 2 forårsløg
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bagepulver

Topping

  • Mayo og sriracha (eller chilimayo)
  • Sesamfrø
  • Fintsnittede forårsløg

Øvrigt

  • Olie til stegning (jeg bruger solsikkeolie/rapsolie)

Sådan gør du
 

  • Start med at snitte grøntsagerne: Guleroden rives groft, og spidskål og forårsløg snittes fint.
  • Tilsæt æg, surdej og gochujang til en skål og pisk det sammen med en gaffel.
  • Tilsæt mel, bagepulver, hvidløgspulver og salt og rør til der ikke er flere klumper.
  • Tilsæt mælken under omrøring til en let-tyk pandekagedej.
  • Tilsæt spidskål, gulerod og forårsløg (gem lidt til topping) og bland det hele sammen.
  • Opvarm en pande til middel/høj varme. Tilsæt 1-2 spsk olie.
  • Hæld nu halvdelen af blandingen på panden, og bred det ud med en ske/spatel.
  • Lad pandekagen stege et par minutter på hver side, eller til begge sider er sprøde og gyldne. Gentag med den resterende mængde dej.
  • Skær pandekagen i stykker, og top med mayo, sriracha, sesamfrø og forårsløg. Servér med det samme.
Tried this recipe?Let us know how it was!