Hvis du er på udkig efter en frisk og sprød efterårssalat, er denne spidskålssalat med cremet dressing det perfekte valg. Kombinationen af de sprøde, syrlige æbler og det knasende spidskål og bladselleri skaber en skøn balance mellem sødme og friskhed, som er perfekt som tilbehør til maden.
Denne salat er meget alsidig og kan serveres til både frokost og aften. Den er særligt god når du trænger til noget let og sprødt, som samtidig er tilfredsstillende. Udover smagen er salaten også meget flot – med de flotte farver fra de friske æbler, og de grønne grøntsager der bindes sammen af den cremede dressing.
Denne salat er ikke kun hurtig og nem at lave, men den er også fyldt med gode næringsstoffer. De friske råvarer er bl.a. rige på fibre, vitaminer og antioxidanter. Dressingen tilføjer et strejf af sødme uden at være tung, så du får en let og velsmagende salat, som både forkæler smagsløgene og gør noget godt for kroppen.
Prøv denne spidskålssalat næste gang du mangler et lækker og sundt tilbehør til maden – den vil med garanti blive en ny favorit!
Spidskålssalat med æble og selleri
Opskrift af: SophieHer får du opskriften på en frisk og sprød efterårssalat med spidskål, æbler og selleri som vendes i en cremet dressing.
2
personer15
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
1 æble (2 hvis de er små)
2 stilke bladselleri
100 gram spidskål
1 lille håndfuld frisk persille
- Dressing
80 gram creme fraiche (jeg bruger 13%)
20 gram dijonsennep med honning
20 gram god mayo
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær æblerne i både, og snit bådene i mindre stykker. Snit spidskål og selleri fint, og hak persille.
- Bland alle grøntsagerne i en skål.
- Lav dressingen ved at blande creme fraiche, sennep og mayo i en skål. Smag til med salt og peber.
- Vend den cremede dressing sammen med grøntsagerne.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar