Efter jeg lavede denne opskrift på hjemmelavede proteinbarer, vidste jeg at jeg var nødt til at gentage succesen, og eksperimentere med andre smagskombinationer.
Barerne består af en bund af bl.a. nødder og dadler og en cremet topping med bl.a. peanutbutter og chokolade. Det er en smagseksplosion uden lige, og sådan en bar vil helt sikkert være med til at tilfredsstille cravings mellem måltider.
Serveringsforslag
Barerne kan skæres ud i små firkanter, og anrettes på et fad med udskåret frugt og/eller grønt f.eks. æblebåde, vindruer, bær, melon, gulerødder, agurk mm. Denne anretning er ikke kun visuelt indbydende, men man får både gode fedtstoffer, fibre og proteiner fra barerne, samt vitaminer og mineraler fra frugt og grøntsager.
Smag og konsistens
Bare rolig – disse barer smager ikke af proteinpulver, og de har heller ikke en tør og smuldrende konsistens. Faktisk er de bløde og lækre, og de to forskellige lag giver en fantastisk teksturforskel og smagskombination.
Hjemmelavede proteinbarer med peanutbutter og mørk chokolade
Opskrift af: SophieDisse lækre barer er lavet med bl.a. dadler, nødder, peanutbutter og chokolade. Proteinpulveret er med til at give barerne et protein-boost, så de holder dig mæt længere.
12
stk1
timeHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
- Bund
250 gram bløde dadler (vægt uden sten)
200 gram mandler
30 gram proteinpulver (gerne vaniljesmag)
- Øverste lag
100 gram mørk chokolade (smeltet)
100 gram creamy peanutbutter
30 gram proteinpulver (gerne vanilje/chokoladesmag)
- Topping
20 gram smeltet mørk chokolade til pynt (valgfrit)
Flagesalt
Fremgangsmåde
- Bund
- Tilsæt mandlerne til en foodprocessor, og blend til det er helt fint.
- Tilsæt dadler (uden sten) og proteinpulver. Blend det sammen til det er en sammenhængende masse.
- Hæld massen i en brødform beklædt med bagepapir.
- Øverste lag
- Tilsæt creamy peanutbutter til en skål. Hvis den er meget fast, kan det være en idé at varme det kort i mikroovnen, så det bliver flydende.
- Tilsæt smeltet chokolade og proteinpulver, og rør det godt sammen til det er helt cremet.
- Hæld cremen ovenpå bunden og spred det jævnt ud.
- Stil formen i køleskab/fryser til det øverste lag har sat sig, og ikke længere er flydende (ca. 20 minutter i fryseren).
- Løft bagepapiret op af formen, og skær 12 lige store barer. Pynt med lidt smeltet chokolade og flagesalt.
- Opbevar barerne på køl i en tætsluttet beholder.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar