Denne opskrift er et sundt twist af en klassiker. Spinatpølsehorn er en lækker og farverig snack, og så er det en fantastisk måde at få flere grøntsager på, uden man egentlig bemærker det.
I dette blogindlæg vil jeg dele en opskrift på spinatpølsehorn, der er super nem at gå til. Dejen er lækker og nem at arbejde med, og du har mulighed for at variere fyldet alt efter behov. Opskriften fungerer også super godt til pizzasnegle!
Hvad skal jeg mon tage med på madpakke…
Jeg ved ikke om dette spørgsmål lyder bekendt for dig, men det gør det i hvert fald for mig. Madpakke-inspirationen kan nogle gange være helt væk, og her er det altså bare guld værd at have en pose af disse i fryseren. Selv min mand er også fan af disse, da han bare kan gribe et par stykker med om morgenen.
Pølsehorn der smager af mere
Ærligt talt, pølsehorn er gode, men jeg synes personligt, at de kan blive en lille smule kedelige. Derfor har jeg tilføjet et ekstra element til denne opskrift i form af pesto og ost. Det gør noget rigtig godt for smagsoplevelsen. Som nævnt kan man egentlig fylde dem med hvad man har lyst til – det er kun fantasien, der sætter grænser. Andet lækkert fyld kunne for eksempel være:
Skinke
Kyllingebryst
Grøn pesto
Pizzasauce
Mozzarella
Ingredienser
Lad dig ikke afskrække af den grønne farve – pølsehornene smager ikke af spinat. I stedet har de en rigtig god smag og konsistens, takket være følgende ingredienser:
Spinat: Vi ved alle, at spinat er fyldt med næringsstoffer. Spinat indeholder både A-vitamin, C-vitamin, folat, jern, calcium og magnesium, mm. Grøntsager indeholder ofte en del væske, så når det tilsættes til bagværk, bliver det endelige resultat også mere saftigt (læs: ingen tørt brød her).
Yoghurt naturel: Jeg elsker at tilføje mejeriprodukter i bagværk – det giver både smag og saftighed til brødet. Derudover tilføjer vi også lidt ekstra protein og kalcium, hvilket jo aldrig skader.
Durumhvede: Jeg tilsætter gerne lidt durummel i mange brødopskrifter. Durummel er med til at give brød en flot gylden farve, foruden at tilføre ekstra smag og tekstur (da melstrukturen er lidt grovere end hvedemel). Derudover har durummel et højt glutenindhold, hvilket gør, at dejen opnår en god struktur under æltning, og derfor kan hæve flot op. Det er selvfølgelig valgfrit og kan nemt erstattes med hvedemel.
Disse pølsehorn er ikke kun lækre, men også fyldt med næringsstoffer, der gør dem til et sundt valg for hele familien.
Spinatpølsehorn med pesto og ost
Opskrift af: SophieDisse spinatpølsehorn er perfekte til at servere varme eller kolde. Nyd dem som en del af en sund madpakke, eller som en lækker snack.
16
stk2
timer25
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
25 gram gær
2 dl vand
50 gram havregryn
350 gram hvedemel
100 gram durumhvede (eller mere hvedemel)
1 dl yoghurt naturel
150 gram frossen spinat
1,5 tsk groft salt
1/2 dl olie
- Fyld
16 små kyllingepølser
100 gram revet mozzarella
1 glas rød pesto
Oregano (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i vandet. Tilsæt havregryn, durummel, yoghurt, spinat, olie og salt og rør det godt sammen. Tilsæt mel lidt efter lidt. Jeg plejer at tilbageholde en smule mel, som kan tilsættes under æltningen efter behov.
- Kør dejen på røremaskine til dejen slipper skålens kanter.
- Lad dejen hæve i 1 -1,5 time til den er fordoblet i størrelse.
- Del dejen i 2 og rul dem ud på et meldrysset bord. Del hver dejklump i 8 trekanter. Tilføj pesto, ost og pølse på den brede ende, og rul dem sammen. Forsøg at lukke “hullerne” så godt du kan, så osten ikke løber ud under bagning.
- Pølsehornene skal efterhæve i ca. 20 min. inden de pensles med æg og bages gyldne ved 200 grader i ca. 25 min.
Bemærkninger
- TIP: dejen fungerer også super godt til pizzasnegle.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar